کم‌تر کسی است که با تکنولوژی سروکار داشته باشد ولی اسمی از لنوو و ایسر به گوشش نخورده باشد. بدون شک این دو کمپانی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات دیجیتال و تکنولوژی بالاخص لپ‌تاپ هستند.

انتخاب یک لپ‌تاپ مناسب با کارایی خوب و مناسب، از میان سیل وسیعی از برند‌ها و مدل‌ها کار چندان آسانی نیست مخصوصا زمانی که جیب‌هایمان  اجازه‌ی انتخاب‌های گران قیمت را از ما صلب می‌کند.

در این مقاله سعی داریم به بررسی و مقایسه‌ی دو مدل از لپ‌تاپ‌های پر فروش و اقتصادی ایسر و لنوو یعنی Aspire A515 و ideapad 5 بپردازیم. با ما در فروشگاه اینترنتی هدیش ارائه دهنده‌ی انواع محصولات الکترونیکی و دیجیتال همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت

هم ایسر و هم لنوو سعی کرده‌اند که در محصولاتشان از متریال خوب و با کیفیتی استفاده کنند. Aspire 5 با بدنه‌ای فلزی خوش تراش و زیبا و در دو رنگ نقره‌ای و مشکی تولید شده که حس بسیار خوبی را به کاربر القا می‌کند. در آن طرف ideapad 5 از بدنه‌ای ساخته شده از پلاستیک پلیمری تشکیل شده که کیفیت مطلوبی را ارائه می‌کند. البته در نسخه‌هایی از آن دارای بدنه‌ی فلزی است. هر دوی این لپ‌تاپ‌ها دارای وزن نسبتا سبکی دارند و تقریبا بین 1.8 تا 1.9 کیلوگرم در مدل‌های 15.6 اینچی با بدنه‌ی فلزی هستند که گزینه‌ی مناسبی برای کاربرانی است که قابل حمل بودن لپ‌تاپ برایشان اهمیت زیادی دارد مثل دانشجویان، دانش‌آموزان مهندسان و… . هر دوی این لپ‌تاپ‌ها با ضخامتی کم‌تر از 1.8 سانتی‌متر بسیار باریک هستن که زیبایی آن‌ها را دو چندان کرده.

هر دو مدل به لطف ترک پد بزرگشان تجربه‌ی دلپذیری را ارائه می‌کنند. همچنین دارای کیبورد فول سایز و دارای اعداد هستند که نیاز تمام کاربران را برآورده می‌کنند. کیبورد هر دو دارای نور پس زمینه هستند که استفاده از لپ‌تاپ در شب را راحت می‌کند. در کیبورد این لپ‌تاپ‌ها خبری از نورپردازی RGB و به همان نور تک رنگ بسنده شده که برای این رده‌ی قیمتی کاملا مناسب است.

سخت افزار Aspire A515  و ideapad 5

درست است که این دو لپ‌تاپ از لحاظ سخت‌افزاری در بالاترین درجه قرار نمی‌گیرند؛ ولی به هیچ عنوان ضعیف نیستند و همواره از جدید‌ترین و بهینه‌ترین سخت‌افزار‌ها در آن‌ها استفاده می‌شود.

ایسر اسپایر A515 در بالا‌ترین مدل خود از پردازنده Core i7 سری U اینتل و در جدید‌ترین مدل خود به پردازنده‌ی Radeon RX 640 شرکت AMD مجهز شده. ایسر در این لپ‌تاپ از مدل‌های بدون گرافیک و همچنین گرافیک MX250 و در جدید‎ترین مدل آن از MX350 استفاده کرده است که برای استفاده‌ی روزمره و کار‌های گرافیکی و حتی بازی‌های سبک مناسب است.

لنوو نیز از قافله عقب نمانده است و در جدید‌ترین مدل این لپ‌تاپ از نسل 11 پردازنده‌ی اینتل و Ryzen 400 شرکت AMD استفاده کرده و در بخش گرافیک شاهد لپ‌تاپ‌هایی بدون گرافیک و هم شاهد گرافیک MX 350 انویدیا هستیم. برگ برنده‌ی لنوو در این بخش را می‌توان استفاده‌ی این شرکت از گرافیک MX 450 در برخی از مدل‌ها است که طبق بررسی‌ها عملکرد فوق‌العاده خوبی را از خود نشان می‌دهد و قدرت سری MX را بیش از پیش به سری GTX، یعنی GTX 1550 نزدیک کرده است.

صفحه نمایش Aspire A515  و ideapad 5؛ نه آنچنان عالی

با توجه به بازه‌ی قیمتی و بازار هدف این دو لپ‌تاپ، طبیعی است که نباید انتظار بالایی از صفحه نمایش آن‌ها داشته باشیم. Aspire A515  و ideapad 5 هر دو دارای پنل مات ips با زاویه‌ی دید نسبتا خوبی هستند و از نرخ نوسازی 60 هرتزی بهره می‌برند. بزرگترین ضعف صفحه نمایش این دو لپ‌تاپ دقت رنگ پایین آن‌هاست که باعث شده برای کار‌های گرافیکی گزینه‌ی مناسبی نباشند. همچنین حداکثر روشنایی 250 نیتی دارند که برای مکان‌های داخلی و سر بسته کافی به نظر می‌رسد.

البته در مدل‌های با بدنه‌ی فلزی لپ‌تاپ لنوو شاهد استفاده از پنل صفحه نمایش با کیفیت‌تری هستیم که دارای حداکثر روشنایی 300 نیتی و پشتیبانی 100 درصدی از sRGB است.

مقایسه‌ی درگاه‌های اتصال Aspire A515  و ideapad 5

لپ‌تاپ ایسر و لنوو هر دو دارای تنوع خوبی از پورت‌ها و اتصالات بی‌سیم هستند. ایسر Aspire A515 دارای سه پورت USB Type-A است که دو عدد از آن‌ها نسخه‌ی 3.1 و یکی نسخه‌ی 2.0 می‌باشد. این لپ‌تاپ دارای یک پورت USB Type-C نسخه‌ی 3.1 نیز است. همچنین دارای یک پورت HDMI و یک RJ-45 برای اتصال کابل شبکه است و خبری از کارت خوان در این لپ‌تاپ نیست. لپ‌تاپ ایسر از جدید‌ترین اتصالات بی‌سیم نیز بهره‌مند است. وای فای 6 با استاندارد IEEE 802.11 a/g/n/ac/ax و بلوتوث نسخه‌ی 5.0 از آن جمله است.

در طرف دیگر لپ‌تاپ ideapad 5 وجود دارد که در این بخش از رقیب خود عقب نمانده. دو عدد USB Type-A نسخه‌ی 3.0، یک عدد USB Type-C نسخه‌ی 3.0 با پشتیبانی از پورت دیسپلی و power delivery، یک عدد پورت HDMI 1.4b از جمله‌ی این درگاه‌هاست. در لپ‌تاپ لنوو برخلاف ایسر، شاهد کارت خوان نیز هستیم در حالی که پورتی برای اتصال کابل شبکه وجود ندارد. هر دو لپ‌تاپ دارای یک جک ورودی یکپارچه‌ی هدفون و میکروفون نیز هستند. همانند Aspire A515، لپ‌تاپ لنوو نیز از وای فای 6 پشتیبانی می‌کند و از بلوتوث داخلی نسخه‌ی 5.1 استفاده کرده که از این لحاظ دارای برتری است.

جمع بندی

با توجه به بررسی‌های بالا، انتخاب میان یکی از دو لپ‌تاپ ایسر یا لنوو کار سختی است و هر دو، گزینه‌‌های اقتصادی و مناسبی برای قشر وسیعی از جامعه هستند. هر دو مدل در کانفیگ‌های متنوعی به بازار عرضه شده‌اند و دست خریدار با توجه به بودجه و نیاز کاملا باز است. فروشگاه اینترنتی کالای دیجیتال هدیش مرجع خوبی برای آگاهی از مدل‌های گوناگون و پایینترین قیمت بازار لپ‌تاپ‌های ایسر و لنوو است. با مراجعه به سایت هدیش به طیف وسیعی از جدید‌ترین لوازم دیجیتال و هوشمند دسترسی پیدا خواهید کرد.