دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال روش بازاریابی امروزی است که به صورت آنلاین در بستر های خاص انجام می شود. امروزه اکثر مردم بیشتر زمان خود را در اینترنت، وسایت ها، شبکه ها و فضا های مجازی آنلاین سپری می کنند وهر روز بر تعداد کاربران افزوده می شود.
بر اساس بررسی ها میزان استفاده از اینترنت در تمامی سنین از نوجوان تا سالمندان در سه سال گذشته به طور چشم گیری افزایش یافته است.
اکثر مردم برای رفع نیاز های خود و هرآنچه که به دنبال آن هستند در اینترنت جستجو کرده آن را یافته و به صورت آنلاین آن را تهیه می کنند.
دیگر شیوه های بازاریابی سنتی و آفلاین تغییر کرده است و مردم بیشتر از شیوه های آنلاین استقبال می کنند. بهترین کار در تبلیغات این است که تبلیغات خود را در مکان های شلوغ انجام دهید و امروزه بهترین و شلوغ ترین مکان اینترنت است زیرا بدون محدودیت زمان و مکان جغرافیایی شما میتوانید بازدید کننده داشته باشید.
در نهایت دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال مفهومی کاربردی در زمینه بازاریابی است که بهصورت آنلاین انجام میشود.
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال شامل تمام اقدامات و فعالیتهای بازاریابی آنلاین است که به کمک اینترنت یا دستگاههای الکترونیکی صورت میگیرد. امروزه تقریبا بیش از نود درصد مردم دارای موبایل هوشمند و دسترسی به اینترنت هستند در نتیجه بازاریابی آنلاین راهی راحت برای تبلیغات است.
در حال حاضر صاحبان کسبوکارها از طریق کانالهای مختلف دیجیتالی آنلاین مانند موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی، ایمیل و سایر وبسایتها با مشتریان فعلی و احتمالی خود ارتباط برقرار میکنند.
مطالعه بیشتر: 10 مورد از بهترین استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای استارتاپ ها
بررسی اهمیت دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی سنتی بیشتر در گذشته پاسخگو نیاز های افراد برای رسیدن به هدف ها و معرفی و مطرح شدن کسب و کار آنها بوده اما امروزه که بیشتر وقت افراد در فضای مجازی سپری می شود دیگر کمتر کسی هست تا ورق های چاپی تبلیغات را بخواند یا روزنامه های چاپی را مطالعه کند
یکی از تفاوت های بازاریابی سنتی با بازاریابی دیجیتال در راه برقراری ارتباط یا مشتری است در بازاریابی سنتی به وسیله تبلیغات چاپی، ارتباطات تلفنی یا به صورت بازاریابی فیزیکی ارتباط با مشتری را فراهم میکردند اما امروزه بازاریابی دیجیتال بهصورت الکترونیکی و آنلاین انجام گرفته و ارتباط خود را با کاربر برقرار میکند.
همچنین بازاریابی دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی برتری هایی نیز دارد. دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به شما این امکان را می دهد تا از امکانات بیشتری مانند ایمیل، ویدئو، شبکههای اجتماعی، وبسایتها و… برای تبلیغات خود و برقراری ارتباط استفاده کرده و بهره ببرید.
دیجیتال مارکتر راهکارها و انتخابهای مرتبطی را در جهت بازاریابی در اختیار شما میگذارد و میتوانید با استفاده از تکنیکهای بهروز و با توجه به میزان بودجه خود عملکردی نوآورانه داشته باشید.
در روش دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال شما میتوانید از ابزار هایی مانند داشبوردهای تحلیلی در جهت کسب موفقیت و افزایش بازده سرمایهگذاری خود استفاده کنید که می توانید مطمئن باشید در برابر بازاریابی یا تبلیغات چاپی نتیجه خیلی بهتریخواهد داشت.
در ادامه از تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی آنلاین خواهیم گفت.
تفاوت بازاریابی آفلاین با دیجیتال مارکتینگ
توجه داشته باشید که مهمترین تفاوت در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال و دیگر ابزارهای مارکتینگ در بخش تعاملی آن است.
مهمترین ویژگی دیجیتال مارکتینگ بر خلاف دیگر ابزارهای تبلیغاتی و بازاریابی سنتی این است که دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه گیری است. منظور از اندازه گیری این است که میتوان میزان موفقیت یک کمپین تبلیغات دیجیتال را نسبت به بودجه و هزینه انجام شده اندازهگیری کرد؛ چیری که در مورد رسانههای آفلاین همچون تبلیغ در نشریات و بیلبورد قابل محاسبه و انجام نیست.
این موضوع درباره تبلیغات تلوزیونی هم همینطور است نمیتوان میزان موفقیت یک کمپین تبلیغات دیجیتال را نسبت به بودجه و هزینه به شکل دقیق اندازه گیری کرد.
مطالعه بیشتر: آینده هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ
خدمات دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به طور کلی در دو بستر وب و شبکه های اجتماعی ارائه میشود:
بستر وب
- بازاریابی تولید محتوا مانند تهیه و تالیف مقاله ، ریپورتاژ آگهی و روابط عمومی الکترونیک
- بازاریابی ویدئوی یا ویدئو مارکتینگ
- تبلیغات در گوگل یا گوگل ادز یا گوگل ادوردز
- صفحات فرود یا لندینگ پیج
- بهینه سازی موتور جستجو یا سئو مارکتنیگ
- طراحی وب سایت
- تبلیغات دیجیتال مانند تبلیغات همسان و تبلیغات بنری و تبلیغات کلیکی
- ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل
بستر شبکه های اجتماعی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- بازاریابی تولید محتوا
- کمپین دیجیتال مانند کمپین تولید محتوا توسط کاربر UGC
- تبلیغات در شبکه های اجتماعی مانند تبلیغات اینستاگرام ، تبلیغات تلگرام
مزایای دیجیتال مارکتینگ
- محدودیت زمان و مکان ندارد: اولیتن و بارزترین این نوع مارکتینگ نداشتن محدودیت زمان و مکان است. به اینصورت که افرد در هر مکان و هر زمانی که باشند می توانند کالای مورد نیاز خود را پیدا کرده و تهیه کنند.
- محصولات و خدمات زیادی کنار هم قرار میگیرند و کاربر امکان مقایسه و فرصت بهترین انتخاب را دارد.
- تمام اطلاعات محصول در اختیار مشتری است و دیگر لازم نیست برای پیدا کردن خصوصیات و ویژگی های محصول ساعت ها آن را مورد بررسی قرار دهید.
- هزینه تبلیغات در این فضا ها کمتر از روش های سنتی است.
- قیمت محصولات و خدمات نسبت به بازار های حضوری کمتر خواهد بود زیرا هزینه ای بابت اجاره مغازه و … پرداخت نشده است.
- مشکلات مربوط به ثبت سفارش در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال خیلی راحت و سریع توسط بخش فنی برطرف می شوند در صورتی که در روش های سنتی هر گونه مشکل ممکن است چندین روز طول بکشد.
- روابط و تماس ها غیر مستقیم هستند بنابراین کاربران می توانند بدون محدویت و سختی خرید خود را انجام دهند.
- روابط بین سیستم و کاربران به دلیل سیستماتیک بودن ادامه دار خواهد بود.
- صاحبان کسب و کار در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال می توانند به سرعت خدمات و محصولات خود را به روز گردانند که این امکان در روش های سنتی کمتر امکان پذیر بوده و هزینه های زیادی را به همراه دارد.
- کاهش خطا های نیروهای انسانی
- کاهش هزینه به دلیل سیستمی بودن کار ها کمتر بودن نیرو انسانی
انواع روش های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال
- بهینهسازی برای موتورهای جستجو یا سئو
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی شبکههای اجتماعی
- تبلیغات دیجیتال
- بازاریابی افیلیت یا همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
- تبلیغات همسان (Native)
- اتوماسیون بازاریابی
- بازاریابی ایمیلی
- مدیریت روابط عمومی آنلاین
- بازاریابی درونگرا
- تبلیغات و محتوای اسپانسری
در ادامه به طور خلاصه به توضیح روش های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال می پردازیم.
بهینهسازی برای موتورهای جستجو
سئو یا بهینه سازی برای موتور های جستجو به منظور بهینه سازی سایت برای گرفتن رتبه بهتر در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل انجام می شود.
این روش باعث بالا رفتن بازدید سایت شده و میزان ترافیک رایگان وبسایت را افزایش می دهد. کانال هایی که تحت تاثیر سئو قرار میگیرند، مواردی نظیر وبسایت، وبلاگ و اینفوگرافیها هستند.
به چند روش می توان از سئو استفاده کرد تا ترافیک باکیفیت برای وبسایت خود به وجود آوریم که در زیر این روش ها را نام برده و به مختصر توضیح خواهیم داد:
-
سئو آن پیج ( ON PAGE )
در سئو (آن پیج) تمرکز بر محتوا است که با توجه به کلمه کلیدی مشخص در یک صفحه مشخص انجام میگیرد.
با بررسی کلمات کلیدی از نظر میزان جستجو و هدف جستجوکننده، میتوانید به نوشتن پاسخی برای مخاطبان خود بپردازید و بدین ترتیب در صفحات نتایج جستجوی این سؤالات، در جایگاه بالاتری قرار گیرید.
-
سئوی آف پیج (Off page)
در سئو آف پیج بیشتر تمرکز بر فعالیت های خارج از سایت است و بررسی می شود که چه فعالیت هایی خارج سایت می تواند به افزایش رتبه سایت کمک کرده و تاثیر بگذارد.
شما توسط لینکهای درونگرا، یا همان بکلینکها می توانید به رتبه بالاتری توسط موتور های جستجو بدست یابید که این افزایش رتبه اینگونه صورت می گیرد که تعدادی از سایت ها به سایت شما لینک می دهند و تعداد سایت هایی که به شما بک لینک می دهند و اعتبار آنها در افزایش رتبه سایت شما از دیدگاه کلمات کلیدی مهم تاثیر می گذارد.
با شبکهسازی با سایتهای دیگر، نوشتن پستهای مهمان در این وبسایتها (و لینک دادن به وبسایت خود) و ایجاد توجه بیرونی، شما میتوانید بکلینکهای مورد نیاز خود را بهدست آورید تا بدین ترتیب سایت خود را به صفحات اول نتایج جستجو برسانید.
-
سئوی فنی (تکنیکال)
سئو فنی به نحوه کدنویسی صفحات تمرکز دارد که فشردهسازی تصاویر، ساختارمند بودن اطلاعات و بهینهسازی فایلهای CSS از مواردی هستند که در سئو فنی باید رعایت شود و با انجام این موارد سرعت بارگذاری وبسایت بهبود پیدا می کند.
و از موارد مهم دیگری رعایت آن در سئو فنی بسیار اهمیت دارد سازگاری وبسایت با گوشی تلفن همراه است.
در آخر رعایت تمام نکات بالا در ارتباط با سئو فنی می تواند بسیار با اهمیت بوده و تاثیر بسیار بالایی بر بدست آوردن رتبه بالا در موتور های جستجو داشته باشد.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا به وسیله خلق محتوا به ایجاد آگاهی و معرفی محصول و … می پردازد که هدف از آن ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک، ایجاد فروش و دستیابی به مشتریان است.
کانال هایی که در استراتژی بازاریابی محتوایی می توانند تاثیر بالایی داشته باشند عبارتند از:
- پستهای وبلاگ
نوشتن مطالب و مقالات در وبلاگ خود این امکان را برای شما به وجود می آورد تا خود و تخصص خود را بهتر و بیشتر معرفی کنید و به همین وسیله بازدید وبلاگ شما بالا خواهد رفت و بدین ترتیب برای کسبوکار خود ترافیک جستجوی ارگانیک ایجاد خواهید کرد.
- کتاب الکترونیکی (ایبوکها) و دستورالعملها
ایبوکها، دستورالعملها و محتواهای طولانی مشابه به ایجاد آگاهی، بازدیدکنندگان بالایی را جذب کرده و همینطور بیشتر به آن ها کمک می کند.
این اطلاعات فرصت دریافت اطلاعات تماس مشتری و ایجاد سرنخهای فروش و هدایت مشتریان به مسیر خرید را امکانپذیر میکند.
- اینفوگرافیها
بهتر است محتوا تولیدی دارای ویدئو یا هر نمایش بصری دیگر باشد زیرا در بعضی موارد خوانندگان این انتظار را دارند که شما به نمایش بصری اطلاعات مورد نیاز آن ها نیز بپردازید.
اینفوگرافیها شکلی از محتوا هستند که به بازدیدکنندهها دیدی بصری از مفهومی که میخواهند یاد بگیرند میدهد.
که در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نیزتاثیر مفیدی دارد زیرا باعث بالا رفتن بازدید وبسایت می شود.
بازاریابی شبکههای اجتماعی
امروزه بازاریابی در شبکه های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال بسیار مؤثر بوده زیرا باعث ترویج برند و محتوای آن در کانالهای شبکههای اجتماعی می شود و این امر سبب شناخته شدن هر چه بیشتر برند توسط کاربران و بالا رفتن سطح آگاهی مخاطب از کسب و کار شما می شود و به بالا رفتن بازدید کننده و فروش شما کمک بسزایی می کند.
شبکه های اجتماعی بسیاری وجود دارند که بسته به نوع کسب و کار خود می توانید یکی از آن ها را برای فعالیت انتخاب کنید و امروزه محبوب تریت آن ها که تعداد زیادی کاربر فعال از کل جهان دارد اینستاگرام است.
در زیر چند نمونه از شبکه های اجتماعی شناخته شده را نام برده ایم که می توانید برای کسب و کار خود از آن ها استفاده کنید:
- فیسبوک
- توئیتر
- لینکدین
- اینستاگرام
- تلگرام
- توئیتچ
- …
تبلیغات دیجیتال
تبلیغات دیجیتال در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال یکی دیگر از روش های جذب بیشتر بازدیدکننده و مخاطب است که با پرداخت پول به ازای هر نمایش یا کلیک و غیره در کانالهای رسانهای انجام می شود.
یکی از رایج ترین تبلیغات دیجیتال در گوگل استفاده از گوگل ادز است. به این روش عمل میکند که در ازای پرداخت هزینه ای برای مدتی مشخص سایت شما در صفحه اول نتایج گوگل قرار گرفته و به ازای هر کلیک بر روی لینک مبلغی را میپردازید.
البته کانال های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال دیگری هم وجود دارند که به وسیله آن ها نیز می توانید تبلیغات خود را انجام دهید.
در زیر چند نمونه از کانال های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال را نام برده و به مختصر توضیح داده ایم:
-
پلتفرمهای مدیریت تقاضای نمایش تبلیغات (DSP)
این پلتفرمها به شما این امکان را میدهند که به تعریف کاربران بینندهی تبلیغات خود بر اساس معیارهای مختلف مانند: موقعیت جغرافیایی، جنیست، سن، مرورگر، سیستم عامل، نوع دستگاه و موارد دیگر بپردازید تا مخاطبان خود را در این سیستمها هدفگیری نمایند.
شما در این تبلیغات به ازای هر نمایش یا هر کلیک هزینه پرداخت خواهید کرد.
-
تبلیغات در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، اینستاگرام و توئیتر
در شبکه های اجتماعی شما می توانید برای شخصیسازی ویدئوها، تصاویر یا اسلایدها هزینه ای را پرداخت کنید.
تبلیغات در فیسبوک به این صورت است که تبلیغ شما در فید خبری افرادی نمایش داده خواهد شد که مخاطبان احتمالی کسبوکار شما هستند.
تبلیغات در اینستاگرام خود بحث گسترده ای است و راه و روش های متفاوتی دارد. یکی از این روش ها این است که شما می توانید با پرداخت هزینه مجموعهای از پستها یا پروفایلها را در فید مخاطبان مشخصی نمایش دهید و از این طریق به اهدافی نظیر ترافیک وبسایت، افزایش فالوور، تعامل با مشتریان یا دانلود اپ دست پیدا کنید.
و روش دیگر آن تبلیغات اینفلوئنسری است. برای این کار می توانید به طور مستقیم با اینفلوئنسرها ارتباط برقرار کنید و یا به کمک آژانسهای تبلیغات دیجیتال یا پلتفرمهای اینفلوئنسر مارکتینگ، تبلیغات خود را انجام دهید.
- پیامهای اسپانسر شده در لینکدین
در این روش کاربران می توانند پیام های مستقیم به کاربران لینکدین در صنعت یا زمینه مشخصی ارسال کنند.
بازاریابی افیلیت یا همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
در این روش از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال از تبلیغات نتیجهگرا استفاده می شود به این معنی که تبلیغ کننده به وسیله تبلیغات کمیسیونی را برای فروش محصولات یا خدمات خود تعیین می کند.
ناشرانی که موفق شوند مخاطبان خود را به فروشگاه یا وبسایت مورد نظر ارجاع دهند در صورت کسب نتیجه مورد نظر مبلغی را دریافت میکنند.
کانال های همکاری فروش را در زیر نام برده ایم:
- شرکت در برنامههای همکاری در فروش از طریق پلتفرمها
- ارسال لینکهای افیلیت از طریق حسابهای شبکههای اجتماعی
- پیشبینی روشهایی برای پرداخت پورسانت به کاربرانی که به معرفی مشتریان پرداختند.
تبلیغات همسان (Native)
تبلیغات همسان محتوا محور است و در پلتفرم ها کنار محتوا اصلی و غیر تبلیغاتی قرار میگیرد. در سایت های محتوایی می توانید نمونه های جالبی از تبلیغات همسان را مشاهده کنید.
توجه داشته باشید که در بعضی دستهبندیهای دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال ، تبلیغات در شبکه های اجتماعی نیز به عنوان تبلیغات همسان در نظر گرفته می شود.
اتوماسیون بازاریابی
اتوماسیون بازاریابی نرم افزارهایی هستند که بخشی از عملیات پایهی بازاریابی شما را به صورت خودکار انجام خواهند داد.
بسیاری از واحدهای بازاریابی وظایف تکرار شوندهی خودکاری دارند که در گذشته به صورت دستی انجام میشدهاند:
-
خبرنامههای ایمیلی
اتوماسیون ایمیل به کسبوکار این اجازه را میدهد که به صورت خودکار به افراد ایمیل ارسال کرده و در عین حال فهرست افراد دریافت کنندهی ایمیل متناسب با موضوع تغییر کند، یعنی ایمیل ها تنها برای کسانی ارسال شود که علاقمند به این موضوع هستند.
مطالعه بیشتر: چگونه بازده ایمیل مارکتینگ را افزایش دهیم؟
- ابزارهای برنامهریزی پستها در شبکههای اجتماعی
بری گسترش کسب و کار خود در شبکهای اجتماعی نیاز به ارسال پست به طور مستمر خواهید داشت. باید بگویم که هر روز و مستمر پست گذاشتن ممکن است خسته کننده باشد به همین دلیل استفاده از ابزارهای برنامهریزی پست، به ارسال پستها نظم میدهد.
یکی دیگر از مزایا ارسال پست با ابزارهای برنامهریزی این است که شما تمرکز بیشتری بر روی استرتژی محتوا داشته باشید.
-
ابزارهای خلق لید فروش (سرنخ فروش)
خلق سرنخهای فروش و تبدیل این سرنخها به مشتریان کار زمانبری است. شما میتوانید با ارسال محتوا و ایمیلهای ویژه برای مخاطبان بالقوهای که احتمالاً با موضوع آن مرتبط هستند، ایجاد سرنخهایی برای فروش کنید.
-
گزارشدهی و رهگیری کمپین
کمپینهای بازاریابی شامل افراد، ایمیلها، محتوا، صفحات، تماسهای تلفنی و مسائل مختلفی هستند. اتوماسیون بازاریابی به نظم دهی همه چیزهایی که با آنها کار میکنید کمک می کند و سپس می توانید به دنبال کردن عملکرد کمپین بازاریابی بر اساس پیشرفت تمامی این بخشها در گذر زمان بپردازید.
بازاریابی ایمیلی
در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال شرکتها از بازاریابی ایمیلی به عنوان روشی برای ارتباط با مخاطبان خود استفاده میکنند.
از ایمیل در اغلب موارد برای ارائهی محتوا، اعلام تخفیفها و رخدادها و هدایت افراد به سمت وبسایت کسب وکار استفاده میشود.
شما میتوانید در کمپینهای خود انواع متفاوتی از ایمیلها برای کسب و کار خود را ارسال کنید که در زیر بعضی از موضوعات ایمیل را برای شما نام برده ایم:
- خبرنامههای عضویت در وبلاگ
- ایمیلهای پیگیری برای کسانی که اقدامی انجام دادهاند
- ایمیلهای خوشامدگویی
- تخفیفهای ویژه برای اعضای برنامههای وفاداری
- نکات یا توضیحاتی برای جلب مشتری
مدیریت روابط عمومی آنلاین
مدیریت روابط عمومی آنلاین در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به کلیهی اقداماتی اشاره می کند که برای مدیریت ارتباطات آنلاین بهدستآمده از طریق نشر دیجیتال، وبلاگها و سایتهای محتوایی دیگر انجام میشود.
روابط عمومی آنلاین شباهت زیادی با شکل سنتی روابط عمومی دارد با اینتفاوت که در فضای آنلاین پیگیری میشود. در زیر بعضی از کانالهایی که شما میتوانید از آنها برای اقدامات روابط عمومی خود استفاده کنید را آورده ایم :
-
ارتباط با خبرنگاران از طریق شبکههای اجتماعی
کسبوکارها میتوانند از طریق شبکههای اجتماعی نظیر توئیتر با خبرنگاران ارتباط برقرار کنند و روابط خود با رسانههای خبری را افزایش داده و یا بهبود دهند و به این وسیله برای شرکت خود ایجاد فرصتهای رسانهای کنند.
-
تعامل با نقد و بررسیها و نظرات آنلاینی که در مورد شرکت شما صورت گرفتهاند
هرگاه افراد به بررسی شرکت یا محصولاتش در فضای آنلاین بپردازند این موضوع به موفقیت رسانهای شرکت کمک میکند. در نقطهی مقابل، تعامل با نظرات مخاطبان به شما فرصت ایجاد تصویری انسانی و ارائه پیامی قدرتمند را که از شهرت شما محافظت کند میدهد.
بازاریابی درونگرا
یکی دیگر از روش های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال بازاریابی درونگرا است که مدیران بازاریابی با کمک آنها در هر مرحله از سفر مشتری به جذب، تعامل و سرگرم کردن مشتری خود میپردازند.
در این جا به بعضی از مثالهای بازاریابی درونگرا در مقابل بازاریابی سنتی اشاره می کنیم:
- استفاده از وبلاگ در مقابل استفاده از تبلیغات پاپ آپ
- بازاریابی ویدئویی در مقابل تبلیغات تلویزیونی
- خبرنامههای ایمیلی در برابر ارسال ایمیلهای مزاحم (اسپم)
استفاده از رپورتاژ محتوا یا اسپانسر شدن
و آخرین روشی که در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نام بردیم استفاده از رپورتاژ محتوا یا اسپانسر شدن است که با استفاده از رپورتاژ محتوا، برندها میتوانند با پرداخت پول به شرکتها یا اشخاص، به تبلیغ و خلق محتوایی بپردازند که به نحوی برند یا خدمات آنها را معرفی می کند.
یکی از روشهای معمول اسپانسر شدن، اینفلوئنسر مارکتینگ است. برندها میتوانند با ایجاد محتوای اختصاصی، اینفلوئنسرها را در تبلیغات خود به کار گرفته و از آنها به عنوان رسانهای برای انتشار پست ها یا ویدئوهای خود در شبکههای اجتماعی برای معرفی کسب و کار و خدمات یا حصولات خود استفاده کنند.
نوع دیگری از رپورتاژ محتوا، انتشار پستها یا مقالاتی دربارهی شما توسط سایتهای دیگر برای برجسته کردن خدمات یا برند کسب و کار شما است.