اگر تصمیم گرفتهاید که در رمزارزها سرمایه گذاری کنید، حتماً به این سؤال که کدام کیف پول ارز دیجیتال بهتر است فکر کردهاید؛ چراکه یکی از مهمترین ابزارهای مورد نیاز برای فعایت در این زمینه هستند. در حقیقت کیف پول ارز دیجیتال همچون ماشین پول شخصی است که تنها صاحب آن میتواند برداشت پول داشته باشد. هرکدام از آنها مزایا و معایبی دارند که در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم.
کیف پول ارز دیجیتال
همانطور که گفته شد، کیف پول ارز دیجیتال (Cryptocurrency Wallet) یکی از ابزارهای لازم برای فعالیت در زمینه رمزارزهاست و از طریق آن میتوان در کنار ثبت نام سایت ارز دیجیتال، به معامله یا سرمایهگذاری انواع رمزارزها پرداخت. برخی از آنها فقط مخصوص یک نوع رمزارز هستند، اما برخی دیگر از تعداد بیشتری از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکنند. این سرویسها با ذخیرهسازی دادههای مربوط به کلیدهای خصوصی و عمومی، تراکنشهای ارز دیجیتال را تکمیل میکنند.
خرید ارز دیجیتال از: https://bitpin.ir/
نگهداری از کیف پول ارز دیجیتال
افرادی که در زمینه رمزارزها فعالیت میکنند، باید مسئولیت کیف پول خود را بر عهده داشته باشند و این مسئولیت اگر به درستی انجام نشد میتواند بهراحتی تمامی سرمایههای موجود در آن را بر باد دهد. مثلاً اگر شخصی در سالهای گذشته اقدام به خرید ارز دیجیتال کرده باشد؛ اما موقعی که نیاز به برداشت آن دارد نتواند از کیف پول خود استفاده کند، به هیچ عنوان قادر به دریافت سرمایه خود نیست؛ حتی اگر ارزش آن به میلیاردها تومان رسیده باشد.
انواع کیف پول ارز دیجیتال
کیف پول به دو دسته سرد و گرم طبقهبندی میشوند و مهمترین تفاوت این دو در قابلیت اتصال به اینترنت است؛ بهطوری که نوع گرم بر خلاف نوع سرد همواره به اینترنت متصل است. طبیعتاً کیف پولی که همواره به اینترنت متصل است، در همهجا و هر زمان قابل دسترسی خواهد بود، اما به همان نسبت احتمال دسترسی سایر افراد و سرقت از آن هم وجود دارد. کیف پول ارز دیجیتال گرم شامل نسخههای دسکتاپ، آنلاین و موبایلی و نوع سرد شامل سختافزاری و کاغذی است.
کیف پول آنلاین، کلیدهای خصوصی را روی سروری که توسط کاربر کنترل میشود و همواره آنلاین است نگهداری میکند و یکی از معایب آن احتمال سرقت یا هک شدن است. نسخه موبایلی بر روی تلفن همراه هوشمند نصب میشود و مزیت آن دسترسی و استفاده آسان است. اما خطراتی همچون سرقت موبایل یا خرابی آن وجود دارد. نسخه دسکتاپ بر روی رایانه نصب میشود و امنیت بالاتری نسبت به نسخه موبایلی و آنلاین دارد؛ اما احتمال هک شدن یا ویروسی شدن آن وجود دارد.
همانطور که از اسم کیف پول کاغذی مشخص است، کلیدهای عمومی و خصوصی بر روی کاغذ ثبت میشوند و برای انجام تراکنش باید محتوای آن به یک کیف پول نرم افزاری منتقل گردد. احتمال گم شدن یا سرقت، از معایب آن است. اما اگر بهدنبال مطمئنترین راه حفظ رمزارزهای خود هستید، کیف پول سختافزاری میتواند بهترین گزینه باشد. برخی از صرافیهای آنلاین از کیف پول سختافزاری برای ذخیره دارایی کاربران استفاده میکنند؛ البته این سرویس رایگان نیست.
معرفی تعدادی از کیف پولهای ارز دیجیتال معتبر
کیف پول تراست والت (Trust Wallet)
تراست والت متعلق به یکی از بزرگترین صرافی آنلاین ارز دیجیتال یعنی بایننس است که بر روی موبایلهای هوشمند نصب میشود. استفاده از آن رایگان است و از رمزارز بیت کوین و هزاران رمز ارز دیگر پشتیبانی میکند. از آنجا که کلیدهای خصوصی بر روی موبایل کاربر ذخیره میشود، هیچکس بهجز خود کاربر امکان دسترسی به اموال کیف پول را ندارد.
این کیف پول به دلیل دارا بودن امکاناتی همچون رمز عبور، پشتیبانگیری، قفل چهره و اثر انگشت، امنیت بالایی دارد؛ رابط کاربری آن ساده بوده و محبوبیت بالایی نزد کاربران دارد. همانطور که گفته شد از بسیاری از رمزارزها پشتیبانی میکند و به نیازهای کاربران پاسخ میدهد. خوشبختانه ایرانیان با وجود تحریمها میتوانند از آن استفاده کنند؛ حتی درصورت تحریم، جای نگرانی نیست و با تغییر آیپی میتوان تراکنش مالی انجام داد.
کیف پول سختافزاری لجر (Ledger)
قبلاً اشاره کردیم که کیف پولهای سختافزاری یکی از ایمنترین راهها برای نگهداری رمزارزها هستند. شرکت لجر یکی از تولیدکنندگان معروف این نوع والت است که قابلیت ذخیره ایمن و غیرقابل هک کلیدهای خصوصی را به کاربران میدهد. این شرکت مدلهای مختلف و با مقاومت بالا را ارائه میدهد که از نظر قیمت و امکانات با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما همه آنها امنیت بالایی دارند. همچنین از بسیاری از رمزارزها پشتیبانی میکنند و خوشبختانه کاربران ایرانی نیز میتوانند آن را خریداری نمایند.
کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)
این کیف پول نیز مانند لجر از بسیاری از رمزارزها پشتیبانی میکند و امنیت بسیار بالایی دارد. اما ترزور نسبت به لجر از محبوبیت کمتری برخوردار است. در صورتی که کاربر نکات امنیتی را رعایت کند، امکان هک والت ترزور وجود ندارد. ترزور وان (Trezor One) و ترزور تی (Trezor T) ، دو مدل معروف این شرکت هستند که از نظر امنیت با یکدیگر مشابهند؛ اما در برخی جزئیات همچون استحکام بدنه و برخی امکانات جانبی اندکی تفاوت دارند.
کیف پول اکسودوس (Exodus)
این والت از سال 2015 شروع به فعالیت کرد و امروزه هم در رایانه و هم در موبایلهای هوشمند قابل نصب است. ویژگی متمایز کننده آن با بسیاری از والتها، دارا بودن رابط کاربری زیبا و جذاب همراه با امنیت بالاست. این والت از بیش از صد رمزارز پشتیبانی میکند؛ اما متأسفانه کاربران ایرانی را به دلیل تحریمها، مسدود کرده است. با توجه به اینکه کلیدهای خصوصی در رایانه یا موبایل کاربر ذخیره میشوند، امکان مسدود کردن موجودی والت وجود ندارد و کاربران میتوانند با استفاده از فیلتر شکن، از آن استفاده کنند.
کیف پول سختافزاری کیپ کی (Keep Key)
کیپ کی یکی از والتهای سختافزاری است که در سال 2016 معرفی شد و قابلیت پشتیبانی از 40 رمزارز را دارد. برخلاف والتهای سختافزاری ترزور و لجر، صفحه نمایش کیپ کی بزرگ است و برای بعضی از کاربران یک مزیت محسوب میشود؛ البته به دلیل ابعاد بزرگ، برخی از کاربران برای حمل و نگهداری آن با مشکل مواجه میشوند.
کیف پول موبایلی کوینبیس (Coinbase)
فعالیت کوینبیس در ابتدا بهصورت صرافی ارز دیجیتال بود و سپس خدمات کیف پول موبایلی خود را عرضه کرد. رابط کاربری ساده و زیبای آن در کنار هماهنگی با صرافی خود از مزایای این اپلیکیشن است. دادههای کلید خصوصی در موبایل کاربر ثبت میشوند و امکان تراکنش بین والت کوینبیس و صرافی نیز فراهم است.
کیف پول ارز دیجیتال الکتروم (Electrum)
این والت اختصاصی بیت کوین در سال 2011 فعالیت خود را شروع کرد و در سیستمهای رایانهای و موبایل قابل نصب است. اپلیکیشن آن اوپن سورس است و امنیت بالایی برای کاربران دارد. بهعلاوه، کاربران امکان تعیین سطع امنیت اپلیکشین همچون تأیید دو مرحلهای یا کاربری چند امضایی را دارند. با این حال، این اپلیکشن برای کاربران غیرحرفهای برای خرید ارز دیجیتال پیشنهاد نمیشود.
کیف پول موبایلی ارز دیجیتال مایسلیوم (Mycelium)
مایسلیوم یک والت موبایلی با قابلیت پیشتیبانی از برخی رمزارزهای معروف همچون بیت کوین و اتریوم است که بر روی موبایلهای هوشمند اندروید و IOS قابل نصب است. این اپلیکیشن نسبت به والت الکتروم قابلیتهای بیشتر و بهینه شدهای دارد و حتی به کاربران امکان میدهد که همزمان با استفاده از خدمات این کیف پول، رمزارزهای خود را در یک کیف پول رمزارز سرد نیز نگهداری کنند.
سوالات متداول
- نحوه دریافت رمزارز در والتها چگونه است؟
والتهای رمزارز همچون حسابهای بانکی دارای یک آدرس هستند که فرستنده با داشتن آن میتواند مبلغ مورد نظر را به والت شما ارسال نماید؛ این آدرس در قسمت دریافت والت قابل مشاهده است.
- چقدر امکان هک والت رمزارز وجود دارد؟
در والتهای رمزارز گرم که همواره به اینترنت متصل هستند امکان هک وجود دارد. یکی از روشهایی که هکرها استفاده میکنند، دسترسی به ایمیلی است که کاربران از طریق آن به حساب کیف پول خود متصل میشوند؛ در این صورت قادر به سرقت داراییهای دیجیتال موجود در والت خواهند بود.
- آیا برای تهیه کیف پول ارز دیجیتال باید هزینه پرداخت کرد؟
والتهای نرم افزاری (والتهای گرم) از قبیل نسخههای دسکتاپ، موبایلی و آنلاین رایگان هستند. اما تهیه والتهای مبتنی بر سختافزار (والتهای سرد) که امنیت بالاتری نیز دارند، هزینه دارد.
- نحوه ارسال رمزارز در والت چگونه است؟
با مراجعه به قسمت ارسال کیف پول و وارد کردن آدرس گیرنده، امکان انتقال مبلغ مورد نظر وجود دارد.
- اگر کیف پول پاک شود چه میشود؟
در صورتی که از آن نسخه پشتیبان تهیه شده باشد، در صورت خرابی موبایل یا رایانه و یا پاک شدن والت، امکان بازیابی مبالغ آن وجود دارد؛ در غیر این صورت، تمامی موجودی آن برای همیشه غیر قابل دسترس خواهد شد.