در این مقاله سعی داریم پیوند استخوان در ایمپلنت دندان در ایمپلنتیا را به صورت جامع و مفصل بررسی نماییم. از دست دادن دندان ها برای هر فردی در زندگی به دلایل مختلف ممکن است اتفاق بیفتد ، که امری بسیار ناخوش است. اما ایمپلنت دندان توانسته دنیای دندانپزشکی را متحول کند. شاید بسیاری از ما با ایمپلنت دندان آشنایی داشته باشیم اما ممکن است اطلاعات لازم در مورد پیوند استخوان را نداشته باشیم و ندانیم که در برخی افراد پیوند استخوان فک، برای کاشت ایمپلنت لازم و ضروری است.
پیوند استخوان در ایمپلنت دندان چیست؟
در واقع پیوند استخوان فک، تکنیکی است که در طی آن برای تقویت استخوان فک، به آن استخوان افزوده می شود. برای کاشت ایمپلنت دندان احتیاج به حجم و استحکام کافی استخوان ها داریم تا ایمپلنت به خوبی نگه داشته شود و با گذشت زمان مشکلی به وجود نیاید؛ زیرا در کاشت ایمپلنت دندان هدف داشتن دندان هایی مقاوم و مستحکم مشابه دندان های طبیعی می باشد. بنابراین پیوند استخوان این امکان را می دهد تا پی مستحکمی را برای پشتیبانی از ایمپلنت داشته باشیم.
بعد از انجام پیوند استخوان نیاز به مدت زمانی فاصله تا کاشت ایمپلنت دندان می باشد تا پیوند صورت گرفته موجب سخت شدن استخوان فک شود و بتواند در این بازه زمانی التیام پیدا کند. لازم به ذکر است با پیوند استخوان ، ساختار استخوان فک از نظر شکل و انحنا مجدد به حالت قبل برمی گردد و بخش های تحلیل رفته پر می شود در نتیجه موجب می شود صورت ساختاری پر و جوان تر پیدا کند.
در چه مواردی قبل از کاشت ایمپلنت دندان به پیوند استخوان در ایمپلنت نیاز است؟
در افرادی که به دلیل عفونت عمیق در لثه ، یا جراحت هایی در ناحیه فک، ساختار استخوان فک آن ها تحلیل رفته باشد یا افرادی که بعد از کشیدن دندان ،استخوان های آن ها به تدریج باز جذب شده و کوچک شده است، در صورتی که استخوان فک به هر دلیلی تحلیل رفته و کوچک شده باشد، به صورتی که دیگر استحکام قبل را نداشته باشد، نیاز به پیوند استخوان در ایمپلنت دندان می باشد.
در صورتی که استخوان فک استحکام لازم را برای کاشت ایمپلنت دندان را نداشته باشد، بعد از ایمپلنت دندان ، به استخوان فک فشار شدیدی وارد می شود و استخوان نمی تواند ایمپلنت را به صورت ثابت و محکم نگه دارد در نتیجه احتمال شکست دندان به وجود خواهد آمد. زیرا در صورتی که دندان کوچک ترین حرکتی داشته باشد ، به مرور از استخوان فک لق شده و جدا می شود. بنابراین درمان موفق نخواهد بود. در این صورت نیاز است مجدد دندان کشیده شود و با پیوند استخوان برای فک ، پایه های مستحکم تر و قوی تری را برای کاشت ایمپلنت دندان فراهم گردد و بعد از آن از ایمپلنت جدید استفاده شود.
قبل از کاشت ایمپلنت ، متخصصین کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ساختار فک را به خوبی معاینه می کنند تا در صورت لزوم پیوند استخوان در ایمپلنت دندان در ایمپلنتیا انجام شود. تا مشکلی برای فرد بعد از انجام ایمپلنت به وجود نیاید.
برای انجام پیوند استخوان در ایمپلنت دندان در ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک دندان پزشکی تهران ، برای درمان ، از استخوان اهدایی بدن خودتان یا منشا دیگری برداشته می شود و در محل تحت درمان ، پیوند صورت می گیرد.
پیوند استخوان دندان چقدر طول خواهد کشید؟
کل پروسه پیوند استخوان در ایمپلنت دندان در ایمپلنتیا به مدت 3 الی 60 دقیقه با توجه به میزان تحلیل رفتگی استخوان فک زمان می برد. سپس 2 هفته برای کشیدن بخیه های پیوند و یا لیفت سینوس زمان نیاز است و بعد از 3 تا 6 ماه برای داشتن استخوان مستحکم زمان لازم نیاز داریم.
چگونه برای پیوند استخوان در ایمپلنت دندان آماده شویم؟
می توان گفت به آمادگی خاصی احتیاج نیست تنها لازم است به دستورالعمل هایی که توسط کلینیک دندان پزشکی ایمپلنتیا به شما داده می شود عمل کنید و با موارد لازم و ضروری قبل از انجام پیوند استخوان آشنا شوید. از جمله این موارد به لیست زیر می توان اشاره نمود:
لازم است از 8 الی 12 ساعت قبل از انجام این عمل با توجه به نوع بی حسی که برای شما در نظر گرفته شده است از خوردن و آشامیدن هر چیزی پرهیز کنید.
در صورتی که از داروهای خاصی استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. هم چنین در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون لازم است حتما پزشک خود را در جریان بگذارید؛ زیرا ممکن است در حین جراحی موجب خون ریزی شدید در ناحیه تحت درمان شوید.
لازم است یک همراه داشته باشید یا برنامه ای داشته باشید تا برای بازگشت، خودتان رانندگی نکنید ؛ زیرا ممکن است تحت تاثیر داروهای آرام بخش تزریق شده قرار گرفته باشید.
پیوند استخوان در ایمپلنت دندان در ایمپلنتیا چگونه انجام می شود؟
قبل از شروع داروی بی حسی دریافت می کنید و تمام علائم حیاتی شما در حین جراحی تحت نظارت قرار می گیرد.
دهان به صورت کامل تمیز و ضدعفونی می شود و ناحیه مورد عمل را آماده می کنند.
در حین جراحی، پزشک برشی بر روی لثه ایجاد می کند و آن را به سمت بالا می کشد تا بتواند به استخوان زیر آن دسترسی داشته باشد.
سپس مواد استخوانی پیوندی را با استفاده از چسب قابل حل یا غشای مخصوص و یا پیچ ها مخصوصی در داخل استخوان قرار می دهند تا در جای خود ثابت شود.
در نهایت ناحیه برش خورده بخیه زده می شود تا جوش بخورد.
انواع پیوند استخوان در ایمپلنت دندان در ایمپلنتیا چه می باشد؟
پیوند حفره دندان: از جمله روش های متداول در پیوند استخوان قبل از کاشت ایمپلنت ، پیوند در حفره دندان می باشد که در آن از استخوان آلوئولار محافظت می گردد که از تخریب بعد از کشیدن دندان پیشگیری شود. در این روش مواد پیوندی را به صورت مستقیم در داخل حفره دندان قرار می دهند و استحکام لازم برای کاشت ایمپلنت را فراهم می کنند.
پیوند قطعه استخوان: در زمان هایی که جراحت های عمیق در فک اتفاق افتاده باشد مورد استفاده قرار می گیرد و لازم است نقص فک را با پیوند یک قطعه استخوان بزرگ جبران کنند. در این روش لازم است استخوان به وسیله پیچ تیتانیومی در جای خود قرار بگیرد و ثابت شود.
پیوند ستیغ فک: در مواقعی که فک پهنای لازم برای نگه داری ایمپلنت را نداشته باشد از پیوند استخوان در جهت افزایش پهنای ستیغ فک استفاده خواهد شد.
لیفت سینوس : در زمان هایی که فک بالا به میزان کافی استحکام لازم برای نگه داشتن ایمپلنت را نداشته باشد از استخوان اسب به جهت شباهت بسیار با استخوان فک انسان استفاده می شود.