چگونه سرعت وبسایت، قدرت سئو را افزایش میدهد؟
بهینه سازی عملکرد یک وب سایت بخش مهمی برای اطمینان از این موضوع است که یک وب سایت در نتایج جستجو در رتبه های بالا نشان داده می شود. بهینه سازی سایت یا سئو، مجموعه ای از اقدامات برای کمک به موتورهای جستجو برای تعیین نوع اطلاعاتی است که در یک وب سایت ارائه می شود و یا به عبارت دیگر، کاربرانی را که به دنبال آن اطلاعات هستند قادر می سازد آن را پیدا کنند. یک متخصص سئو میتواند مسیر رتبه گرفتن سایت را هموار و آسان کند.
سئو چه کاری انجام میدهد؟
در عمل، سئو اساساً به انتشار محتوای باکیفیت خلاصه میشود و سپس با همسو کردن متن با روشی که کاربران برای آن نوع محتوا، در گوگل جستجو میکنند، حداکثر استفاده را از آن محتوا ببرد. این بسیار بیشتر از صرف محتوای پر از کلمات کلیدی است. سایتهای بهینه سازی شده برای سئو دارای عناوین واضح و مستقیم، سربرگهای مفید، نام فایلهای توصیفی و تگهای جایگزین برای تصاویر، و سلسله مراتب سایت قابل درک هستند.
از دیدگاه موتورهای جستجو، یافتن اطلاعات مورد نیاز برای کاربران بسیار مهم است، بنابراین تجربه کاربری یک وب سایت بسیار مهم است. عملکرد سایت بخش بزرگی از تجربه کاربر است. زمانی که کاربر باید صبر کند تا بارگذاری صفحات به پایان برسد، برای او خسته کننده است.
گوگل دیگر دفعات استفاده از کلمات کلیدی را مرتبط نمی داند و گاهی اوقات سایت ها را برای موارد واضح پر کردن کلمات کلیدی جریمه می کند. پس باید دقت داشته باشید از اینکار صرف نظر کنید.
رتبه بندی موتورهای جستجو چیست؟
وقتی کاربر با استفاده از موتور جستجو، جستجویی را انجام میدهد، موتور جستجو فهرستی از وبسایتها را ایجاد میکند که به ترتیب از بیشترین تا کمترین احتمال برای پاسخگویی به متن جستجو شده قرار گرفتهاند. این لیست معمولاً به یک سری از صفحات نتایج (یا SERP) تقسیم می شود که وب سایت هایی را فهرست می کند که ممکن است به درخواست کاربر پاسخ دهد و معمولاً 10 نتیجه در هر SERP وجود دارد. اکثر کاربران از صفحه اول نتایج جستجو عبور نمی کنند، در عوض جستجوی خود را اصلاح کرده و دوباره امتحان می کنند. به همین دلیل، هدف اکثر کارشناسان سئو این است که وب سایتی را که مدیریت می کنند در 10 نتیجه برتر گوگل در صفحه اول قرار بگیرند.
یک وب سایت بسته به تعدادی از عوامل، از جمله میزان مرتبط بودن آن با متن جستجو و اینکه الگوریتم جستجو چقدر وب سایت را معتبر می داند، در نتایج موتورهای جستجو رتبه بالاتر یا پایین تری خواهد داشت. با بهینه سازی سایت برای جستجو، صاحبان وبسایت میتوانند مطمئن شوند که محتوای آنها تا جایی که ممکن است در رتبهبندی جستجو نشان داده میشود و احتمال کلیک کاربران را افزایش میدهد.
کارشناسان نبض مارکتینگ آماده اند هرچه اندوخته اند با شما در میان بگذارند تا شما را در این مسیر یاری کنند.
سرعت سایت چقدر روی سئو تاثیر می گذارد؟
در سال 2010، گوگل اعلام کرد که سرعت سایت در رتبه بندی جستجوی آنها لحاظ می شود. از آن زمان، عملکرد سایت ها تاثیرگذارتر شده است و بهینه سازی برای عملکرد در حال حاضر بخش بزرگی از بهینه سازی برای SEO است. گوگل در اعلام اولیه سرعت سایت به عنوان یک فاکتور رتبهبندی، بر دیدگاه کاربر و اینکه چگونه یک وبسایت کند تأثیر نامطلوبی بر تجربه کاربر دارد تأکید کرد. گوگل همچنین اشاره کرد که کاربران کمتر در وبسایتهایی باقی میمانند که کند بارگذاری میشوند. (این بدان معناست که کاربران کمتر احتمال دارد به اندازه کافی منتظر بمانند تا به سؤال خود پاسخ دهند.)
سرعت سایت در تلفن همراه
گوگل جزئیاتی را در مورد الگوریتم های جستجوی خود فاش نمی کند، بنابراین تعیین اینکه دقیقاً چقدر سرعت سایت بر سئو تأثیر می گذارد دشوار است. با این حال، قابلیت استفاده از وب سایت و تجربه کلی کاربر مطمئناً بسیار مهم است، به ویژه برای دستگاه های تلفن همراه، و تحقیقات خود گوگل نشان داده است که 53 درصد از سایت های تلفن همراه در صورتی که بارگذاری آنها بیش از 3 ثانیه طول بکشد، به طور کلی رها می شوند و این اهمیت بهینه سازی سایت در تلفن همراه را میرساند.
سرعت سایت چیست؟
وقتی مشتری برای صرف غذا در رستوران می نشیند، خدمات آهسته پیشخدمت اغلب منجر به نظرات ضعیف و مشتریان کمتر در آینده می شود. به طور مشابه، سرعت پایین سایت می تواند منجر به رتبه بندی ضعیف موتورهای جستجو، کاهش ترافیک کلی سایت و تجربیات منفی کاربر شود.
سرعت وبسایت یا عملکرد وبسایت به این اشاره دارد که مرورگر چقدر سریع میتواند صفحات وب کاملاً کاربردی را از یک سایت معین بارگذاری کند. سایت هایی که عملکرد ضعیفی دارند و به آرامی در مرورگر رندر می شوند می توانند کاربران را از خود دور کنند. برعکس، سایت هایی که به سرعت بارگذاری می شوند معمولاً ترافیک بیشتری دریافت می کنند و نرخ تبدیل بهتری دارند.
چرا سرعت سایت مهم است؟
از آنجایی که گوگل تمایل دارد تا اطلاعات مرتبط را در سریع ترین زمان ممکن به کاربران ارائه دهد، عملکرد سایت یک عامل مهم در رتبه بندی جستجوی گوگل است. عملکرد یک سایت در دستگاه های تلفن همراه نیز از اهمیت ویژه ای برای سئو برخوردار است.
دلیل این موضوع این است که هرچه سرعت سایت شما بیشتر باشد، یعنی سایت شما از لحاظ موارد مختلفی مثل نرخ تبدیل، نرخ پرش، افزایش تجربه کاربری و … موفق تر عمل کرده است و این باعث میشود علاوه بر کاربران، گوگل نیز سایت شما را دوست داشته باشد.
نرخ تبدیل
مطالعات متعدد نشان دادهاند که سرعت سایت بر نرخ تبدیل (یا نرخی که کاربران یک اقدام دلخواه را انجام میدهند) تأثیر میگذارد. نه تنها کاربران بیشتری در سایتهای با بارگذاری سریع باقی میمانند، بلکه با نرخهای بالاتری نسبت به سایتهای کندتر تبدیل میشوند. تعدادی از شرکتها دریافتهاند که کاهش چند میلیثانیهای در زمان بارگذاری صفحه، تبدیلها را افزایش میدهد. در نتیجه، بهبود عملکرد سایت بخش بزرگی از بهینه سازی نرخ تبدیل است.
نرخ پرش
نرخ پرش درصد کاربرانی است که پس از مشاهده تنها یک صفحه وب سایت را ترک می کنند. اگر صفحه در عرض چند ثانیه بارگیری نشد، کاربران احتمالاً پنجره را می بندند یا کلیک می کنند. این مورد نه تنها باعث میشود رتبه شما و حضور کاربران در سایت شما با افت شدیدی مواجه شود، بلکه سبب خواهد شد کاربران سایت شما را به عنوان یک سایت کند در یاد داشته باشند و چه بسا به دیگر آشنایانشان توصیه کنند وارد سایت شما نشوند!
تجربه کاربری
زمان بارگذاری طولانی صفحه و زمان پاسخ ضعیف به اقدامات کاربر، تجربه کاربری بدی را ایجاد می کند. انتظار برای بارگیری محتوا برای کاربران خسته کننده می شود و ممکن است آنها را به ترک کامل سایت یا برنامه تحریک کند.
چه عواملی بر سرعت سایت تاثیر می گذارد؟
دانستن اینکه چه عواملی بر روی سرعت سایت تاثیرگزار هستند به شما کمک میکند که بدانید چگونه باید با این موضوع برخورد کنید و همچنین بتوانید راه حل های مختلفی را بررسی کنید و بهترین تصمیم را برای بهبود سرعت سایت برگزینید.
وزن صفحه
مقدار منابعی که یک وب سایت برای بارگیری نیاز دارد تأثیر زیادی بر عملکرد سایت دارد. فایلهای جاوا اسکریپت بزرگ، محتوای ویدیویی، فایلهای سنگین CSS و تصاویر با کیفیت بالا، همگی وزن یا زمان بارگذاری قابل توجهی را به صفحه وب اضافه میکنند. برای بازگشت به مثال رستوران، پیشخدمتی که به جای دو یا سه غذا، 10 ظرف را به میز تحویل می دهد، میز را آهسته تر حرکت میدهد. به همین ترتیب، صفحه ای که برای بارگیری به منابع بیشتری نیاز دارد کندتر بارگذاری می شود.
سبک نگه داشتن وب سایت ها (یعنی اندازه فایل های کوچک و صفحات بارگذاری سریع) با افزایش قابلیت های فناوری های وب و پیچیده تر شدن وب سایت ها دشوارتر شده است. از برنامههای تک صفحهای که به چندین عملکرد جاوا اسکریپت نیاز دارند تا صفحات با تبلیغات پاپآپ شخص ثالث گرفته تا صفحات اصلی با پسزمینه متحرک، توسعهدهندگان میتوانند عملکرد بیشتری را بیش از همیشه به صفحات وب اضافه کنند و در نتیجه، میانگین وزن کل صفحه در حال افزایش است.
شرایط شبکه
حتی اگر یک وب سایت سبک وزن طراحی شده باشد، ممکن است به دلیل کندی شبکه به سرعت در مرورگرها بارگذاری نشود. تجهیزات شبکه محلی مورد استفاده و کیفیت خدمات ISP بر اتصال شبکه تأثیر می گذارد. علاوه بر این، دستگاه های تلفن همراهی که به جای اتصال به اینترنت از طریق WiFi از 3G یا 4G استفاده می کنند، معمولاً اتصالات شبکه کندتری دارند. اگرچه این امر تا حد زیادی از دست توسعه دهندگان خارج است، اما هنوز هم تکنیک هایی برای ارائه سریع منابع وب، حتی از طریق اتصالات آهسته وجود دارد. تکنیکها شامل کوچکسازی، فشردهسازی و میزبانی محتوا با CDN است.
محل میزبانی (هاست)
اگر محتوا باید مسیر طولانی را طی کند تا به جایی که نیاز است برسد، این امر منجر به تاخیر زیادی در شبکه می شود. به عنوان مثال، اگر فایل های HTML و CSS یک وب سایت در یک مرکز داده در بندر عباس میزبانی شوند، و تصاویر آن در یک مرکز داده در تبریز میزبانی شوند، یک کاربر در اراک باید منتظر بماند تا همه این فایل ها کیلومترها راه را طی کنند تا به دستگاه آنها برسد.
توسعه دهندگان چگونه می توانند سرعت وب سایت خود را اندازه گیری کنند؟
تعدادی از شرکت ها و سازمان ها تست سرعت وب سایت را ارائه می دهند. بسیاری از تستهای سرعت میتوانند علاوه بر ارائه معیارهای عملکرد، عناصر تکی یک صفحه وب را که سرعت صفحه را کاهش میدهند، شناسایی کنند.
چه معیارهایی برای عملکرد وب سایت مهم است؟
دانستن این معیار ها به شما کمک میکند تا با دیدی وسیع تر به بهبود وضعیت سرعت سایت و عملکرد آن در تلفن همراه و دسکتاپ بپردازید و متوجه شوید کدام معیار مهمتر از باقی هستند و شما باید حداقل چند مورد از آنها را بهینه کنید.
زمان بارگزاری
زمان بارگذاری مدت زمانی است که طول می کشد تا کل یک صفحه وب در مرورگر ظاهر شود، به این معنی که هر درخواست HTTP باید برآورده شود. تقریباً هر صفحه در اینترنت به چندین درخواست HTTP نیاز دارد، زیرا چندین منبع علاوه بر HTML اصلی صفحه باید بارگذاری شوند.
اندازه صفحه
اندازه صفحه، حجم کل فایل تمام منابعی است که برای عملکرد صفحه باید بارگذاری شوند. اندازه صفحه بر مدت زمانی که مرورگر برای بارگیری صفحه طول می کشد تأثیر می گذارد و همچنین می تواند تأثیر زیادی بر روی کاربران تلفن همراه داشته باشد که ممکن است هنگام بارگذاری صفحات وب برای داده ها هزینه کنند.
دریافت اولین بایت (TTFB)
Time To First Byte مدت زمان بین درخواست مرورگر برای یک صفحه وب و زمانی که اولین بایت پاسخ می رسد را اندازه گیری می کند. زمان بارگذاری کلی مهم تر است، اما TTFB هنوز در هنگام ارزیابی عملکرد وب سایت در نظر گرفته می شود و ممکن است بر سئو تأثیر بگذارد.
تعداد رفت و برگشت به سرور
تعداد سفرهای رفت و برگشت اندازهگیری میکند که یک درخواست / پاسخ به چند بار نیاز دارد تا به سرور مبدأ برود و برگردد. هرچه یک صفحه وب به رفت و برگشت بیشتری نیاز داشته باشد، تأخیر بیشتری دارد.
زمان رفت و برگشت (RTT) مدت زمانی است که درخواست ها برای انجام یک سفر رفت و برگشت طول می کشد، به این معنی که درخواست به سرور مبدأ می رسد و پاسخ به دستگاهی که درخواست را ارسال کرده است باز می گردد.
چگونه CDN سرعت وبسایت ها را افزایش میدهد؟
وب سایت هایی که از CDN (شبکه تحویل محتوا) استفاده می کنند بسیار سریع تر بارگیری می شوند. CDN محتوا را در 250 شهر در سراسر جهان ذخیره می کند تا محتوا را نزدیک به کاربران نهایی ذخیره کند. این امر تأخیر را کاهش میدهد، زیرا درخواستهای دستگاههای کاربر مجبور نیستند تمام مسیر را به سرورهای مبدا طی کنند و در نتیجه زمان بارگذاری و RTT بسیار کمتر است.
شرکت نبض مارکتینگ تجربه ای طولانی در بهینه سازی انواع سایت را دارد و میتواند انتخاب خوب و کاملی برای شما باشد.