فروش آنلاین محصولات همیشه کاری سخت و طاقت فرسا است. همهی ما گاها از خود پرسیدهایم که چگونه محصولاتم را آنلاین بفروشم. اما به پاسخی در این باره نرسیدهایم. شاید بتوان گفت که هزاران راه برای فروش آنلاین وجود دارد که ما آنها را نمیشناسیم. از طراحی فروشگاه آنلاین گرفته تا استفاده از اپلیکیشنها و شبکههای مجازی.
این راهها معمولا توسط ما تست نشدهاند و به همین دلیل تصور درستی از آنها نداریم و انتخاب کورکورانه بین آنها بعدها میتواند برای ما باعث ضرر و زیان مالی بزرگی شود. در این مطلب قرار است که به بهترین راههای فروش آنلاین بپردازیم و به این سوال پاسخ دهیم که چگونه محصولاتم را آنلاین بفروشم.
1- استفاده از شبکههای اجتماعی
یکی از بهترین و سادهترین راههای فروش آنلاین محصولات، فروش از طریق شبکهها و اپلیکیشنهای اجتماعی است. این اپلیکیشنها مانند اینستاگرام، توییتر و فیسبوک، یک فضای رایگان برای فعالیت و فروش محصولات در اختیار شما قرار میدهند که برای شروع کسب و کار بسیار عالی است.
این شبکهها به دلیل داشتن مخاطبان زیاد ایرانی و پروتکلها و سیاستهایشان معمولا برای فروشگاهها بسیار کاربردی هستند و امروزه چندین میلیون کسب و کار ایرانی را در خود جای دادهاند. فعالیت کردن در این اپلیکیشنها بسیار ساده است. فقط کافی است که با اسم برند خود، یک اکانت در اینستاگرام باز کنید و در آن از محصولاتتان تولید محتوا کنید، استفاده از کمپینهای تبلیغاتی در این شبکهها بسیار آسان و ارزان است و خیلیها با این کمپینها حسابی معروف میشوند.
یکی از چالشهای این شبکهها میتواند پروتکلهای آنها باشد. به این معنا که پستها معمولا به یکسان به افراد نشان داده نمیشوند و برخی از پیجها که طبق پروتکلهای نانوشتهی اینستاگرام فعالیت میکنند شانس بیشتری برای دیده شدن دارند. بنابراین شاید نیاز باشد قبل از آن یک دورهی آموزشی شرکت کنید، یا اطلاعاتی را به دست بیاورید.
مثل ساعاتی که میتوانید پست آپلود کنید، هشتگهایی که باید استفاده کنید و محتوایی که بهتر است تولید کنید. اینستاگرام با همهی کسب وکارها مهربان نیست و ممکن است که سالها طول بکشد که کسب و کاری را پروموت کند. پس حتما به این نکات توجه کنید و قبل از انتخاب به آنها فکر کنید.
2- استفاده از اپلیکیشنهای فروش آنلاین
برخی اپلیکیشنها هستند که به صورت آماده برای فروشندگان طراحی شدهاند. این اپلیکیشنها معمولا فضایی کاملا فروشگاهی دارند و گاها درصدی از هزینهی دریافتی شما بابت محصولات را از شما دریافت میکنند. شما میتوانید در این اپلیکیشنها عضو شوید و محصولات خود را در آنها قرار دهید و منتظر مشتری بمانید. گاها برخی از این اپلیکیشنها مقداری هزینه بابت تبلیغ کردن محصول شما یا دادن یک رتبهی بهتر به آن از شما میگیرند.
اپلیکیشنهایی مثل باسلام، دیجی کالا، دیوار، شیپور و کمدا از این دستهاند و شما میتوانید در برخی از آنها کاملا فضایی فروشگاهی را تجربه کنید. استفاده از این اپلیکیشنها راحت است، هزینهی زیادی نمیخواهد و مشتریهای آنها زیاد هستند. بنابراین اگر حوصلهی تولید محتوا و انجام تبلیغات گسترده و غیره را ندارید، استفاده از این اپلیکیشنها برای شما مفید است. یک نکته اما دربارهی این اپلیکیشنها وجود دارد. آن هم این است که بهتر است که از قبل با انجام تبلیغات در شبکههای اجتماعی و یا روشهایی دیگر خود را به مشتری بشناسانید و احساس نیاز در مشتری ایجاد کنید که بخواهند بابت محصول شما وارد این سایتها بشوند.
3- استفاده از سایت سازها
سایت سازها یا فروشگاه سازها نرم افزارهایی هستند که یک فضای مشابه سایت را به سرعت برای شما آماده میکنند و آن را به شما تحویل میدهند. این سایتها امروزه بسیار فراگیر شدهاند. اکثر این سایتها، قالب و اندازهای شبیه به هم دارند و توسط شرکتهای مختلف ساخته میشوند.
در واقع استفاده از این سایتهای سریع، باعث میشود که دیگر نیازی به خرید سرور و هاست نداشته باشید و تمامی این کارها و پروسهها به صورت خودکار برای شما انجام خواهد شد. قیمت این سایتها بسیار کمتر از یک سایت واقعی است، اما کارآیی آنها برای فروشگاههای کوچک مناسب و کافی است.
اما نقطهی ضعف آنها امنیت پایین، ترافیک کم و شبیه بودن آنها به هم است. همچنین در این سایتها امکانات بسیار محدود است و شما نمیتوانید هر پلاگینی را روی آنها نصب کنید یا هرطور که میخواهید آنها را تنظیم کنید. با اینحال اگر در ابتدای راه فروش هستید، برای ابتدای کسب و کار شما این سایتها میتوانند مناسب باشند.
4- طراحی سایت وردپرسی
رسیدیم به آخرین مورد و مهمترین مورد این لیست در پاسخ به سوال چگونه محصولاتم را آنلاین بفروشم. استفاده از سایتهای وردپرسی در سالهای اخیر رواج بسیار زیادی پیدا کرده و میتوان گفت که دیگر کمتر کارفرمایی برای یک سایت فروشگاهی از برنامه نویسی استفاده میکند و همه تقریبا سایتهای وردپرسی را ترجیح میدهند.
این سایتها بیشتر برای فروشگاههای اینترنتی استفاده میشوند و طرفداران بسیار زیادی دارند. سایتهای وردپرسی، با سیستم وردپرس طراحی میشوند. این سایتها معمولا تمامی امکانات سایتهای برنامه نویسی شده را دارند و شاید بتوان گفت از هر لحاظ فوقالعاده هستند. امنیت سایتهای وردپرسی بالا است و هک کردن آنها چندان آسان نیست.
همچنین، دیزاین و گرافیک این سایتها بسیار متنوع است و شما میتوانید کاملا بر اساس سلیقهی خودتان آنها را طراحی کنید. اکثر پلاگینها و افزونهها برای این سایتها تهیه میشوند و دسترسی به آنها بسیار راحت است. این سایتها معمولا برای فروشگاه قالبهایی جداگانه دارند، به درگاه پرداخت ایران وصل میشوند و آماده شدن آنها نهایتا یک ماهه است.
هزینهی طراحی این سایتها بیشتر بر اساس چیزی که شما میخواهید تعیین میشود اما چیزی است بین ده تا صد میلیون تومان. البته برای سایتهای فروشگاهی معمولی این مبلغ معمولا بین ده میلیون تا بیست میلیون است. با این حال برای اطلاع از فیمتها میتوانید با یک طراح سایت صحبت کنید. شاید بتوان گفت که از معدود نقاط ضعف این روش میتوان به این مورد اشاره کرد که شما قبل از استفاده از سایت برای فروش، باید مشتریهای خود را داشته باشید. مثلا از شبکههای اجتماعی شروع کرده باشید و بعدا یک سایت را راهاندازی کرده باشید. زیرا باید حتما مشتری برند شما را بشناسد تا بخواهد نام شما را سرچ کند و از سایت شما خرید کند.
جمع بندی
چگونه محصولاتم را آنلاین بفروشم، احتمالا سوالی است که امروزه برای همهی ما پیش آمده است، اما نمیدانیم که چگونه به آن پاسخ دهیم. فروش آنلاین معمولا سختیهای خودش را دارد و به خصوص برای کسانی که در این مسیر تازه کار هستند، این کار میتواند بسیار سخت و پرچالش باشد. در مطلب امروز تلاش کردیم که چهار راه مختلف را برای فروش آنلاین به شما پیشنهاد کنیم. یکی از بهترین راههای این لیست، طراحی سایت است.
همهی ما معمولا مهارت طراحی سایت نداریم و شاید هم نخواهیم خودمان کار طراحی سایت را انجام دهیم. در این بین برخی شرکتها و افراد هستند که کار طراحی سایت را برای شما انجام میدهند.
یکی از این شرکتها، وب رمز است. وب رمز یک آژانس فناوری اطلاعات است که خدماتی مانند طراحی سایت و سئو را برای صاحبین کسب و کار انجام میدهد.