CDN (شبکه تحویل محتوا) روشی برای بهبود سرعت تحویل محتوای وب با ذخیره محتوا در سرورهای توزیع شده جغرافیایی است.
حافظه پنهان یکی از قابلیتهای فناوریهایی است که ما هر روز از آن استفاده میکنیم و دادهها را ذخیره میکند تا بتوان به درخواستهای آینده اشاره کرد و به سرعت ارائه کرد. حافظه پنهان در رایانه، مرورگر، سابقه جستجو و موارد دیگر وجود دارد. آنها میتوانند فایلهایی را که اخیراً روی آنها کار کردهاید پیدا کنید، وبسایتی را که اخیراً بازدید کردهاید باز کنید یا به سرعت اطلاعات تماس فردی را که روز قبل با او صحبت کردهاید پیدا کنید.
به طور مشابه، استفاده از کش برای توزیع محتوا، همانطور که CDN انجام می دهد، بار روی سرور وب (یا سرورهای) میزبان یک سایت را کاهش می دهد و در عین حال امکان انتقال سریع و مطمئن محتوا به کاربران نهایی را فراهم می کند.
کسب اطلاعات بیشتر: Wireframing چیست؟ تمام آنچه نیاز است بدانید
CDN چه کاری انجام می دهد؟
CDNS عملکرد، قابلیت اطمینان و در دسترس بودن را بهبود می بخشد
هنگامی که بهبود عملکرد، قابلیت اطمینان و در دسترس بودن CDN ها را در نظر می گیریم، می توانیم آن را با صنعت عمده فروشی مقایسه کنیم. تصور کنید محصولی را پیدا کردهاید که دوست دارید، اما تنها زمانی میتوانید آن را خریداری کنید که به یک عمدهفروش، مانند BJ’s یا Costco مراجعه کنید. نزدیکترین BJ یا Costco یک ساعت رانندگی از شما فاصله دارد، بنابراین شما آنقدر که میخواهید محصول را نمیخرید، زیرا رانندگی تا این حد برای شما آزاردهنده است.
به طور مشابه، اگر کاربر در فرانکفورت، آلمان، از یک وب سایت میزبانی شده در یک وب سرور در کالیفرنیا بازدید کند، بارگیری صفحه مدتی طول می کشد و عملکرد آن نیز ممکن است کند باشد.
حالا تصور کنید سوپرمارکت محلی شما که فقط پنج دقیقه جلوتر است، شروع به تهیه محصول مورد علاقه شما می کند. دیگر لازم نیست برای خرید آن تا این حد رانندگی کنید، بنابراین هر بار که در فروشگاه هستید بدون هیچ مزاحمتی آن را خریداری می کنید. این تغییر یک نقطه توزیع برای محصول نزدیکتر به شما ایجاد کرده است و به نوبه خود قابلیت اطمینان و در دسترس بودن را بهبود میبخشد زیرا دیگر مجبور نیستید برای محصول زمان طولانی داشته باشید.
ما میتوانیم این را با یک سرور کش مقایسه کنیم که محتوای وب را به کاربر نزدیکتر میکند و در نتیجه بارگذاری صفحه وب و صفحات فرعی آن را برای دستگاه او آسانتر میکند.
CDNS هزینه ها را کاهش می دهد
علاوه بر کارایی و قابلیت اطمینان، CDN ها هزینه های سربار وارد شده به صاحب وب سایت را به دلیل کاهش بازدید مستقیم از وب سرور و از آن کاهش می دهند. بهجای اینکه یک وبسایت نیاز به ارائه مکرر محتوای خود به هر درخواست منحصربهفرد داشته باشد، محتوا را به CDN تحویل میدهد که آن را در گروه توزیعشده سرورهای خود ذخیره میکند. این روش میزان ترافیک وب وارد شده به وب سرور را کاهش می دهد، بنابراین هزینه سرور و پهنای باند را برای صاحب وب سایت کاهش می دهد.
CDNS امنیت و انعطاف پذیری سایبری را بهبود می بخشد
در نهایت، CDNها امنیت و انعطافپذیری سایبری وبسایتها را بهبود میبخشند، زیرا عموماً برای کنترل حجم زیادی از ترافیکی که معمولاً در طول حمله DDoS مشاهده میکنیم، مجهزتر هستند، یک حمله سایبری رایج که وبسایتها را هدف قرار میدهد. بدون CDN، یک وبسایت میتواند با ترافیک شبکه مخربی که سرور را از کار میاندازد و از دسترس خارج میکند، بیش از حد بار شود، که بر انعطافپذیری کلی وبسایت تأثیر میگذارد.
از آنجایی که CDN ها امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند، امنیت اطلاعات به یک صلاحیت حیاتی و اصلی ارائه دهندگان CDN مانند Cloudflare، Google Cloud، Amazon و Akamai تبدیل شده است. این ارائه دهندگان نه تنها می توانند حملات DDoS و دیگر برنامه های کاربردی وب رایج را خنثی کنند، بلکه می توانند منبع یابی ترافیک از IP های اسپم شناخته شده، اسکراپرهای وب و سایر انواع فعالیت های ربات را نیز مسدود کنند.
نحوه استفاده از CDN
اگرچه اکثر کاربران اینترنت ممکن است متوجه این موضوع نباشند، اما هر زمان که تقریباً هر کاری را آنلاین انجام می دهیم از CDN استفاده می کنیم. در حالی که کسانی که در صنعت فناوری کار می کنند احتمالاً از این موضوع آگاه هستند، کاربر معمولی نمی داند که CDN مسئول تجربه سریع و قابل اعتماد بازدید از صفحات وب، مشاهده تصاویر و ویدیوها یا دانلود فایل ها است.
از منظر فنی، کسانی که سرورهای وب و سایتهای میزبانی شده روی سرورهایشان را مدیریت میکنند باید با ارائهدهنده CDN که انتخاب کردهاند (Cloudflare، Google Cloud، Amazon و دیگران) تعامل داشته باشند. در حالی که روند پیکربندی CDN برای وب سایت شما می تواند متفاوت باشد، اینها رایج ترین اجزای پیکربندی هستند.
CLOUD CDN
یک Cloud CDN محتوای وب سایت شما را ذخیره می کند. این میتواند یک CDN خود میزبان باشد، که گاهی اوقات بسته به پلتفرمی که وبسایت خود را در آن میزبانی میکنید، یا یک میزبان ارائهدهنده است که در تنظیمات سازمانی رایجتر است.
متعادل کننده بار
یک متعادل کننده بار ترافیک ورودی به وب سایت شما و بنابراین CDN را مدیریت می کند. متعادل کننده های بار برای اطمینان از متعادل بودن ترافیک اینترنت در سرورهای کش CDN بسیار مهم هستند، بنابراین یک یا دو سرور بیش از حد بارگذاری نمی شوند.
هنگامی که این تنظیمات در جای خود قرار گرفتند، تنها چیزی که باقی می ماند این است که اسناد وب سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که پیکربندی های صحیح برای ذخیره سازی مناسب محتوا و سپس آپلود محتوا در CDN وجود دارد.