کمتر کسی وجود دارد که با ارزهای دیجیتال آشنا نباشد. مدتی است که افراد بسیاری در بازارهای ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنند و از این طریق به سودهای گزافی رسیده‌اند. کریپتو کارنسی‌ها انواع مختلفی دارند که یکی از معروف‌ترین آن‌ها، رمزارز اتریوم است. یکی از مهم‌ترین اهدافی که این ارز دیجیتال برای اجرایی‌کردن آن تلاش می‌کند، انتقال این رمزارز از اثبات کار به اثبات سهام است، باید خاطرنشان کرد که این هدف در حال تحقق‌یافتن است. این دوران ویژهٔ فرآیند استخراج برای ماینرها ممکن نیست و به همین دلیل دوران سختی را سپری می‌کنند. در فضای کریپتوکارنسی‌ها رمزارز بیت‌کوین مفهوم کامل ارزهای دیجیتال و تمرکززدایی را نشان می‌دهد و اتریوم روند کار بیت‌کوین را تأیید می‌کند. هرگونه تغییر قیمت بیت کوین بر روی قیمت اتریوم نیز تأثیرات فراوانی می‌گذارد.

شبکهٔ Ethereum از سال 2015 تأسیس گردید و طی سال‌های فعالیت خود توانست با استقبال بسیار خوبی مواجه شود. استقبال گسترده از این ارز دیجیتال موجب بروز مشکلاتی همچون مصرف بالای انرژی، هزینهٔ تراکنش بالا و مقیاس‌پذیری پایین شد. این شبکه بیکار نماند و از همان سال‌های ابتدایی، برای رفع این‌گونه مشکلات به‌روزرسانی‌هایی را انجام می‌داد. باتوجه‌به شرایط مختلفی که در حال حاضر برای این رمزارز به وجود آمده‌است، ماینرها بسیار نگران آیندهٔ خود هستند و برای انجام معاملات دست نگه داشته‌اند.

آیندهٔ استخراج اتریوم

این روزها در میان فعالان صنعت ارزهای دیجیتال و قانون‌گذاران، یکی از موضوعات بحث‌برانگیز استخراج ارزهای دیجیتال است. الگوریتم اجماع اثبات کار روشی بسیار مناسب و قابل‌اعتماد برای حفظ امنیت یک شبکهٔ غیرمتمرکز به‌حساب می‌آید که مورد آزمایش قرار گرفته‌است، اما این الگوریتم موجب افزایش مصرف انرژی می‌شود. چین یکی از کشورهای فعال در حوزهٔ ارزهای دیجیتال بود اما به دلیل فشارهای واردشده بر شبکهٔ برق و افزایش مصرف انرژی استخراج ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرد. براساس استدلال‌های برخی از افراد تمام سیستم‌های مالی به منابع قابل‌توجهی برای ادامهٔ فعالیت خود احتیاج دارند؛ در پاسخ به این استدلال‌ها باید اعلام کرد که برای ایمن‌سازی یک شبکهٔ غیرمتمرکز راه‌های جایگزینی که به انرژی کمتری نیاز دارند نیز وجود دارد.

برای مشاهده قیمت امروز اتریوم کلیک کنید

باتوجه‌به تمام این تفاسیر و توضیحات، اتریوم برای تغییر الگوریتم اجماع به مدل اثبات سهام تلاش می‌کند. به‌طور تقریبی الگوریتم اثبات سهام به برق نیازی ندارد و مدت‌هاست که چند بلاک‌چین بزرگ همچون کاردانو این الگوریتم را مورداستفاده خود قرار داده‌اند. اتریوم با اختلاف بسیار زیادی دومین بلاک‌چین بزرگ محسوب می‌شود و انتقال آن به شبکهٔ اثبات سهام، مزایای بسیاری برای محیط‌زیست دارد. فرآیندی که تیم توسعه‌دهندهٔ این رمزارز در حال انجام آن هستند، راه را برای دیگر بلاک‌چین‌ها به‌منظور انجام تغییرات مشابه در آینده هموار می‌کنند. این به‌روزرسانی بر روی کاهش کارمزد تراکنش‌های این بلاک‌چین نیز اثر می‌گذارد. با تمام این تعاریف، فعلاً زمان ماین‌کردن Ethereum نیست و بهتر است مقداری منتظر بمانید، زیرا این تغییرات بر روی قیمت اتریوم و حجم معاملات آن تأثیرات بسیاری گذاشته است.

آیندهٔ نامشخص شبکه اتریوم

یکی از دلایلی که برای ماین نکردن اتریوم وجود دارد، آینده نامشخص آن است؛ بر اساس شواهد و گفته‌ها قرار است که این ارز دیجیتال در آینده از ماینینگ خارج شود. اتریوم2.0 به‌روزرسانی اتریوم محسوب می‌شود که قرار است امسال فاز صفر آن راه‌اندازی شود. طراحی این به‌روزرسانی همان‌طور که بیان شد به‌منظور تغییر الگوریتم اثبات کار به الگوریتم اثبات سهام انجام شده است. در این به‌روزرسانی ماینرها حذف می‌شوند و به مشارکت‌کنندگان، اعتبارسنج‌های بلاک می‌گویند. مشارکت‌کنندگان یا همان اعتبارسنج‌های بلاک از سوی شبکه باتوجه‌به مقدار اتری که وارد شبکه می‌کنند یا در واقع سهام‌گذاری می‌کنند انتخاب می‌شوند؛ به بیانی ساده‌تر هر چه میزان سرمایه اعتبارسنج‌های بلاک بیشتر باشد، پاداش دریافتی آنها نیز بیشتر خواهد بود.

بر اساس گفته‌های خالق Ethereum این انتقال موجب امن‌تر شدن این شبکه می‌شود و باید هزینه‌های بیشتری برای حمله به آن صرف شود. با درنظرگرفتن مشکلات فنی و مدیریتی که برای این انتقال وجود دارد تاریخ دقیقی برای راه‌اندازی به‌روزرسانی این شبکه اعلام نشده است. در حقیقت این آینده نامعلوم بر بسیاری از کاربران تأثیرات بسیاری گذاشته است و باتوجه‌به این موضوع بهتر است فعلاً این ارز دیجیتال را ماین نکنید.

 

مهاجرت استخراج‌کنندگان رمزارز اتریوم پس از ورود اتریوم2

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که برای کاربران شبکه Ethereum این است که پس از آغاز فعالیت اتریوم 2.0 استخراج‌کنندگان اتریوم چه می‌شوند؟ قطعاً به‌روزرسانی این شبکه پایان Ethereum نیست و کاربران آن سرگردان نمی‌شوند. درست است که فرایندهای اخیر برای به‌روزرسانی این شبکه موجب می‌شود تا شما ماین نکنید، اما شرایط این‌چنین نخواهد ماند. شبکه اتریوم کلاسیک پس از پایان استخراج رمزارز Ethereum اولین مقصد ماینرها بود. پس از هک بزرگ این رمزارز در سال 2016 این مهم‌ترین هارد فورک Ethereum به‌حساب می‌آید؛ بعدازاین واقعه هش ریت اتریوم کلاسیک دستخوش رشد بسیاری شد. با گذشت یک بازه زمانی بنا به دلایل گوناگونی عده‌ای از مهاجرت‌کنندگان این شبکه را رها کردند.

با خاتمه‌پیداکردن استخراج این ارز دیجیتال، بخش دیگری از ماینرها به ایجاد هارد فورک جدیدی اقدام کردند. در این هارد فورک نیز الگوریتم اجماع اثبات کار مورداستفاده قرار گرفت. ارز دیجیتال هارد فورک اثبات کار اتریوم موفق شد با سرعتی شگفت‌انگیز در بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال مورد قبول واقع شود و مورد معامله قرار گیرد. استقبال از این رمزارز نیز به‌صورت موقتی بود و پس از گذشت مدت زمانی، کاربران بسیاری از سرمایهٔ خود را از این رمزارز خارج کردند. رندر توکن و فلاکس نیز دو پلتفرم محبوب و پرطرفدار دیگری هستند که پس از پایان‌یافتن استخراج Ethereum ماینرها به این دو پلتفرم مهاجرت کردند.

کلام آخر

مدتی است که در بازار ارزهای دیجیتال نگرانی‌هایی به‌وجود آمده‌است و بسیاری از کاربران، فرآیند استخراج برخی از رمز ارزها را متوقف کرده‌اند. پس از بیت‌کوین، رمزارز اتریوم بافاصلهٔ بسیاری دومین جایگاه را به خود اختصاص داده‌است؛ Ethereum فرآیندهای بیت‌کوین را تأیید می‌کند و به‌گونه‌ای است که قیمت بیت کوین بر قیمت اتریوم یا بالعکس تأثیر می‌گذارد. در حال حاضر بنابه دلایل گوناگونی توصیه می‌شود که ارز دیجیتال اتریوم را ماین نکنید. از مهم‌ترین دلایل آن، پایان عمر این رمزارز و به‌روزرسانی آن و همچنین آیندهٔ نامعلوم استخراج‌کنندگان است. در حقیقت بهتر است تا وضعیت این رمزارز به ثبات نرسیده، از ماین‌کردن آن صرف‌نظر کنید.

مدت‌ها است که شبکهٔ Ethereum برای انتقال این رمزارز از الگوریتم اجماع اثبات کار به الگوریتم اثبات سهام تلاش می‌کند، تا رسیدن به این هدف راهی نمانده و به همین دلیل ماینرهای این ارز دیجیتال مقداری نگران شده‌اند که قرار است چه اتفاقی برای آن‌ها افتد.