پیشرفت روز افزون تکنولوژی باعث تحول در کار و زندگی روزمره ما شده است. بسترهای جدید می‌ توانند موقعیت‌ های تازه‌ ای در اختیار ما قرار دهند که هر کدام از آنها پتانسیل زیادی برای رشد و پیشرفت دارند. بسیاری از کسب و کارهای سنتی امروزه برای این که بتوانند روبروی رقیبان خود بایستند نیاز به سایت و فروشگاه اینترنتی دارند. همین باعث شده تا طراحی سایت تبدیل به یکی از مشاغل پردرآمد و پررونق در روزگار کنونی شود.

افرادی که به عنوان طراح سایت فعالیت می‌ کنند و وظیفه ساخت سایت فروشگاهی یا طراحی وب سایت شرکت‌ ها را بر عهده دارند.  در صورتی که مهارت و اطلاعات خوبی کسب کنند، قطعاً شاهد افزایش درآمد خود خواهند بود. در این مطلب صفر تا صد مسیر طراح‌ سایت شدن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مسیر طراح سایت شدن

برای طراحی سایت شدن از چه مسیری باید رفت؟

برای این کار بهتر است ابتدا یک دیدگاه کلی در خصوص روند طراحی وب سایت به دست بیاورید. روند انجام این کار چنین است که با به کارگیری نرم افزارهای گرافیکی گوناگون قبل از همه چیز باید یک طرح اولیه از از سایت خود آماده کنید. سپس سراغ کدنویسی می‌ روید و هر کدام از فایل های گرافیکی ایجاد شده را با کد‌هایی در کنار هم قرار می‌ دهید. قدم بعدی رفتن سراغ شرکت‌ های ارائه دهنده خدمات هاست است که باید یک فضای هاست با حجم مشخص را از آنها خریداری کنید.

هدف از طراحی سایت باید بهبود تجربه کاربری یا UX وب سایت باشد. چرا که در این صورت مراجعه کنندگان به سایت مورد نظر شما زمان بیشتری را در آن سپری خواهند کرد. در ادامه با جزئیات بیشتری به بیان مراحل مختلف در مسیر طراح سایت شدن خواهیم پرداخت.

علم خود را افزایش دهید
فردی که قصد شروع فعالیت به عنوان طراح سایت شرکتی یا طراحی فروشگاه اینترنتی را دارد باید حتماً اطلاعات و دانش به روز و کافی داشته باشد. اصطلاحات مهمی که در این زمینه باید به یاد داشته باشید عبارتند از:

  • برنامه نویس سمت سرور: وظیفه برنامه نویس سمت سرور این است که با زبان‌ های برنامه نویسی مانند php یا asp.net، ارتباط بین وب سایت و مرورگر را برقرار کند.
  • برنامه نویس سمت کاربر: وظیفه این افراد طراحی بخشی از وب سایت است که کاربر با آن ارتباط مستقیم برقرار می‌ کند. این افراد باید به زبان‌ هایی مانند JavaScript, HTML و CSS تسلط داشته باشند.
  • آشنایی با ابزار‌های گرافیکی و سایر مفاهیم مربوطه: فردی که قصد فعالیت در زمینه طراحی سایت را دارد، باید حتماً با روند انجام فعالیت‌ های مانند طراحی لوگو، تصویر سازی، طراحی اشکال گرافیکی، آماده سازی طرح‌های اولیه برای طراحی سایت و… آشنایی کافی داشته باشد.

علاوه بر موارد بالا آشنایی با مفاهیم مربوط به سئو و طراحی سایت ریسپانسیو برای فرد ضروری است.

 

طراحی وب سایت سمت کاربر

یک وب سایت دارای دو بخش سمت سرور و سمت کاربر است برنامه نویس سمت کاربر را معمولا طراح سایت می‌ نامند، چون فعالیت‌ های این افراد برای ما قابل مشاهده است. برای ساخت سایت فروشگاهی یا طراحی وب سایت‌ های گوناگون باید با دو زبانه css و html آشنا باشید. زبان html معمولاً ساختار اصلی یا به عبارتی اسکلت بندی سایت را تشکیل می‌ دهد. همچنین استفاده از زبان برنامه نویسی css به ما کمک می‌ کند تا بتوانیم المان‌ های مختلفی را بر روی ساختار اصلی سایت سوار کنیم و ظاهری زیبا به آن ببخشیم.

زبان بعدی که باید روی آن تسلط پیدا کنید، JavaScript می‌ باشد. با استفاده از JavaScript شما می‌ توانید طراحی سایت با عناصر متحرک را انجام دهید. کدهای مربوط به زبان جاوا اسکریپت معمولاً در کتابخانه‌ هایی که توسط برنامه نویسان در اختیار عموم قرار گرفته شده‌ اند، قابل دسترسی هستند. یکی از کتابخانه‌ های معروف که می‌ توانید بسیاری از بخش‌ های کد نویسی شده به زبان جاوا اسکریپت را در آن پیدا کنید، جی کوئری است.

طراحی سایت با html، CSS و جاوا اسکریپت

آشنایی با BootStrap

یکی از ابزارهای کارآمدی که باعث می‌ شود روند کار یک طراح وبسایت سریع تر پیش برود، BootStrap است. بوت استرپ مجموعه ای از ابزارهایی که دستورات html و css را دارند، در اختیار شما می‌ گذارد. همچنین به کدهای JavaScript برای طراحی بخش‌ های مختلف مانند المان‌ های گوناگون مانند: ستون ها، تب‌ها، دکمه‌ ها و… نیز دسترسی خواهید داشت. رایگان بودن این ابزار به عنوان یکی از پارامترهای مثبت در خصوص آن شناخته می‌ شود.

به طور کلی ابزار‌های زیادی هستند که بتوانند کار یک طراح فروشگاه اینترنتی را ساده کنند. مجموعه‌ های فعال در زمینه آموزش html و css می توانند افراد علاقه‌ مند به این عرصه را در زمینه پیدا کردن ابزارهای گوناگون راهنمایی کنند.

 

برنامه نویسی سمت سرور

زبان برنامه نویسی سمت سرور برای کاربران قابل مشاهده نیست. به عبارتی دستورها و جلوه‌ های ظاهری در سمت کاربر به چشم می‌ آیند، ولی تمامی پردازش‌های اطلاعات در سمت سرور انجام می‌ شود. یک طراح سایت می‌ تواند در سمت سرور به فعالیت بپردازد. برای این کار آشنایی با یکی از زبان‌ های برنامه نویسی که در ادامه معرفی می کنیم، واجب است.

 

زبان php

این زبان برای طراحی سایت کاربرد فراوانی دارد و بسیاری از برنامه نویسان از آن استفاده می‌ کنند. طراحی سایت وردپرس بر بستر php امکان پذیر بوده و همین روند طراحی سایت ریسپانسیو یا طراحی قالب سایت وردپرسی از پایه را به شما می‌ دهد.

زبان asp.net

یادگیری این زبان می‌ تواند به شما کمک کند ولی موارد استفاده از آن محدود هستند.

زبان‌ های برنامه نویسی جاوا و C

آشنایی با این زبان‌های برنامه نویسی نیز می‌ تواند در موارد مختلف برای یک طراح سایت مفید واقع شود.

 

راه‌ های ورود به عرصه طراحی سایت

یکی از راه‌ های بسیار ساده برای افرادی که قصد ورود به عرصه طراحی سایت را دارند، استفاده از وردپرس است. معمولاً به 2 صورت می توان با وردپرس کار کرد که در ادامه آنها را بررسی می‌ کنیم.

  1. در روش اول شما می‌ توانید برای طراحی قالب سایت وردپرسی از پایه، به زبان php تسلط پیدا کنید. تسلط بر این زمان ممکن است برای شما زمانبر باشد، اما فراموش نکنید که با استفاده از آن می‌ توانید روی تمام ریز جزئیات سایت خود کنترل دقیق داشته باشید و قطعاً بسیاری از محدودیت‌ ها را کنار خواهید زد. البته این روش برای افرادی است که به دنبال تبدیل شدن به یک طراح سایت عالی هستند.
  2. روش دوم که ساده‌ ترین روش می‌ باشد، استفاده از افزونه‌ های گوناگونی است که طراحی سایت با وردپرس را برای شما بسیار ساده می‌ کنند. در این روش گزینه‌ های آماده در اختیار شما قرار می‌ گیرند که می توانید با جایگذاری آنها به یک سایت مناسب دست پیدا کنید. صد البته طراحی سایت وردپرس با این روش سریع و آسان خواهد بود ولی کیفیت نهایی شاید باب میل شما نباشد.

پیشنهاد متخصصین دارکوب برای علاقمندان به طراحی سایت این است که تمام مفاهیم لازم در خصوص استفاده از وردپرس و طراحی سایت ریسپانسیو را آموزش ببینند تا برای شروع کار پرقدرت‌ تر وارد عمل شوند‌.

 

برای طراح سایت شدن به چه مدت زمان نیاز دارم؟

برای پاسخ دادن به این سوال بهتر است ببینید برای آموزش دیدن چه مقدار زمان اختصاص می‌ دهید و پشتکارتان در این مسیر چقدر است. افرادی که سخت کوشی لازم و جدیت بالایی داشته باشند به حداقل ۳ ماه زمان نیاز خواهند داشت.

مدت زمان یادگیری طراحی سایت

اما به طور کلی این مورد مهم را به یاد داشته باشید که روند آموزش css و html و سایر زبان‌ های برنامه نویسی، در صورتی که به صورت مداوم و قدم به قدم طی شود، قطعا نتایج بهتری خواهید گرفت. برای یافتن برنامه‌ های آموزشی باید تحقیق کنید و سراغ گزینه‌ های مناسب بروید. همچنین مشورت کردن با افرادی که در این زمینه تجربه و تخصص بیشتری دارند می‌ توانند برای شما بسیار مفید باشد.

 

سخن نهایی

صفر تا صد مسیر طراحی‌سایت شدن عبارت است از: «آشنایی با طراحی سمت کاربر، مشخص کردن ایده اصلی برای انجام طراحی وب سایت، آشنایی با مفاهیم سمت سرور و بک اند» شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا آموزش‌ های لازم در خصوص مراحل بالا را در بازه‌ های زمانی مختلف ببینید و در این زمینه کنجکاو و سخت کوش باشید.

فردی که قصد دارد طراح سایت شود باید همواره در حال یادگیری باشد و از پی بردن به مفاهیم جدید در این خصوص لذت ببرد. این کار قطعاً چالش‌ های خود را نیز خواهد داشت ولی خوشبختانه امروزه دسترسی به آموزش‌ های گوناگون و با کیفیت برای علاقه مندان فراهم شده که می‌ تواند افق‌ های روشنی را در آینده کاری پیش روی آنها قرار دهد.