در مواقعی پیش می آید که ما می خواهیم در زمان قطعی برق یا در دسترس نبودن ریموت کنترل، کرکره برقی خود را باز یا بسته کنیم. ولی آیا این امکان در صورت قطع بودن برق امکان پذیر است؟ آیا راهی برای باز و بسته کردن درب کرکره ای بدون نیاز به ریموت کنترل وجود دارد؟ آیا این عوامل می تواند روی قیمت کرکره برقی تاثیرگذار باشد؟ به منظور پاسخ به این سوالات، ما مقاله فوق را برای کاربران و خوانندگان گرامی آماده کرده ایم.
راه حل های باز کردن کرکره برقی در زمان قطعی برق
به طور کلی چنانچه برقی شهری قطع شده باشد و یا در صورت خراب شدن ریموت کنترل قصد داشته باشید تا کرکره برقی خود را بالا ببرید، دو راه پیش روی شما قرار دارد که با انجام هر کدام می توانید درب کرکره ای را به راحتی باز کنید. ما در ادامه به طور کامل به شرح این دو روش می پردازیم.
روش اول : باز کردن کرکره برقی با استفاده از سیستم برق اضطراری
از تکنولوژی ها و قطعات استفاده شده در اغلب کرکره های برقی استفاده شده در سرتاسر شهر می توان به سیستم UPS یا همان سیستم برق اضطراری (منبع تغذیه بدون وقفه) اشاره کرد. این سیستم با انرژی که در خود ذخیره می کند قادر است تا در مواقع قطعی برق بدون نیاز به ریموت کنترل، کرکره را باز و بسته کند.
سازکار سیستم UPS به گونه ای است که چنانچه قطعی برق شناسایی شود، این سیستم به صورت اتوماتیک وارد عمل شده و برای تعداد دفعات مشخصی می تواند عملکرد های درب را کنترل کند.
تعداد دفعات باز و بسته کردن کرکره برقی در زمان نبود برق و بدون ریموت کنترل به میزان انرژی سیستم برق اضطراری بستگی دارد. اما به طور تقریبی هر درب کرکره ای که دارای سیستم UPS است می تواند از 3 تا 24 ساعت بدون برق کار کند.
همچنین سیستم برق اضطراری قادر به تشخیص نیمه باز یا نیمه بسته بودن کرکره برقی در زمان قطعی برق است و می تواند در شرایطی که درب در این حالات قرار دارد، آن را کنترل کند.
روش دوم : باز کردن کرکره برقی با خلاص کردن دستی درب
علاوه بر باز کردن کرکره برقی با استفاده از سیستم برق اضطراری، یکی دیگر از روش های انجام این فرآیند، خلاص کردن دستی درب کرکره است. تمامی درب های کرکره برقی مورد استفاده در مجتمع ها و ساختمان های مسکونی، مجتمع های تجاری و تفریحی، بانک ها و… دارای کلیدی مخصوص هستند که در همزمان با کرکره برقی نصب می شوند.
در ابتدا گیربکس کرکره برقی را پیدا کنید و کلید مخصوص را در محور آن قرار دهید. سپس با چرخاندن آن می توانید دستی کرکره برقی را خلاص و درب را به راحتی باز و بسته کنید.
عوامل باز و بسته نشدن کرکره برقی کدامند؟
درب های کرکره برقی همچون بسیاری از سیستم های دیگر که در اماکن مورد استفاده قرار می گیرند ممکن است که به دلایل متعددی دچار مشکل شوند. یکی از اصلی ترین و رایج ترین عوامل باز و بسته نشدن کرکره برقی، خرابی موتور آن است. همچنین چنانچه پیچ فنر کرکره برقی دچار عیب شده باشد، حتی در صورت سالم بودن موتور کرکره کار نخواهد کرد.
علاوه بر این موارد، خرابی در برد کرکره برقی می تواند موجب بالا نرفتن آن شود. از دیگر عوامل باز و بسته نشدن کرکره برقی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- کیفیت کم متریال مورد استفاده قرار گرفته در ساخت کرکره برقی
- خرابی در ریموت کنترل
- خرابی رسیور کرکره برقی
- نصب غیر اصولی کرکره
- وجود گیر در تیغه ها
- رگلاژ نشدن تیغه ها و یا تنظیم نبودن آن ها
- نفوذ آب به رسیور کرکره برقی
نحوه نگهداری درست کرکره برقی
برای نگهداری بهتر کرکره برقی لازم است تا برخی از نکات مهم که در ادامه به آن ها می پردازیم را رعایت کنید:
1- کرکره برقی را به صورت مداوم باز و بسته نکنید. این کار موجب داغ شدن و افزایش دمای موتور کرکره و در نتیجه سوختگی آن خواهد شد.
2- ریموت کنترل کرکره برقی را در شرایط آب و هوایی معتدل نگهداری کنید. این ریموت ها در برابر نفوذ آب یا اشعه های خورشید مقاومت چندانی ندارند و به سرعت دچار مشکل می شوند.
3- به هیچ وجه وزن اضافه ای را به کرکره خود تحمیل نکنید. هرگونه وزن اضافه یا جسم آویزان به موتور کرکره برقی فشار وارد می کند و موجب خرابی و فرسودگی آن می شود.
4- هر شش ماه یکبار کرکره برقی را روغن کاری کنید تا از استهلاک آن جلوگیری شود.
5- چنانچه تخصصی در تعمیر کرکره برقی ندارید، در صورت بروز مشکل در آن به متخصصان این حوزه مراجعه کنید و از هرگونه اقدامی که باعث خرابی بیشتر کرکره می شود خودداری نمایید.
6- برای درب پارکینگ می توانید از مدل های بدون ریموت کرکره های برقی بهره ببرید تا دیگر نگرانی از بابت خرابی ریموت نداشته باشید.
7- هنگام تمیز کردن تیغه انتهای کرکره برقی مراقب باشید تا رطوبت و آب به قطعات درونی آن نفوذ نکنند.