هر فرد با هر خصوصیات اخلاقی روزی تصمیم به ادواج می گیرد این می تواند مهم ترین تصمیم زندگی هر فرد باشد شما فردی را برای زدگی انتخاب خواهی کرد در نتیجه باید شناخت دقیقی نسبت به طرف مقابل خود داشته باشید اما ممکن است گاهی فردی همسر خود را قبل از ازدواج به مدت طولانی بشناسد و به او علاقمند شده باشد و احساس کند تفاهم بسیاری با یکدیگر دارند اما پس از ازدواج و در زندگی متوجه اخلاقیات و عادت های دیگر همسر خود خواهد شد و اینجاست که مشکلات پس از ازدواج خود را نشان می دهند. علاوه بر آن دو نفر در زندگی مستقل خواهند شد و خود خانواده ای را تشکیل می دهند که تمام هزینه های این زندگی بر عهده آنان است که گاهی ممکن است برای زوج و یا زوجین سنگین باشد و توانایی از عهده برآمدن آن را نداشته باشد که این می تواند حتی گاهی اولین مشکل اساسی میان زوجین باشد.

امروزه پیشنهاد اول برای ازدواج این است که دو نفر قبل از حتی اگر شناخت قبلی نسبت به یکدیگر دارند، به مشاوره ازدواج مراجعه کنند تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند اما اگر از آن مراحل گذشته اید و حالا در زندگی مشترک هستید و با مشکلات پس از ازدواج رو به رو شده اید پیشنهاد می کنم تا ابتدا برای حل این مشکلات تا جای ممکن تلاش کنید و یا حتی به مشاور مراجعه نمایید و با نظر او تصمیم بگیرید که آیا ادامه دهید و یا بهتر است فصل جدیدی از زندگی را تجربه کنید و از یکدیگر جدا شوید.

اگر تصمیم شما به جدایی باشد ما در کنار شما هستم تا به شما کمک کنیم تا در کوتاه ترین زمان و بدون مشکل از یکدیگر با درخواست طلاق توافقی جدا شوید. در ادامه در ارتباط با شرایط طلاق توافقی بیشتر صحبت خواهیم کرد شما با مطالعه این شرایط و جمع آوری اطلاعات کافی می توانید با خیال راحت پرونده طلاق توافقی خود را به وکلای پالیزلاو بسپارید.

طلاق توافقی

به طور خلاصه طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که زوجين به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند هر توافقی که آنها در خصوص مهريه، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. به عنوان مثال زوجین توافق مي کنند زوجه مهريه را در قبال طلاق ببخشد يا کل آن رادريافت کند و يا با شرايط توافق شده مهريه پرداخت شود و یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود. بنابراین تمام موارد توافق در راي دادگاه منعکس خواهد شد و قابليت اجرا دارد.

مراحل طلاق توافقی

  •  مراجعه به مراکز مشاوره خانواده بهزیستی
  • ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
  • حضور در جلسه رسیدگی و صدور رای طلاق توافقی
  • حضور در دفترخانه طلاق و اجرای صیغه طلاق

مدارک لازم برای طلاق توافقی

عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه و کارت ملی زوجین از مدارک لازم برای طلاق توافقی می باشد که ارائه آن ها لازم و ضروری می باشد. لازم به ذک است که اگر کارت ملی در دسترس نباشد ولی شماره ملی را ارئه دهید برای دادخواست طلاق توافقی کافی است اما در صورت در دسترس نبودن عقدنامه باید به همان دفترخانه ای که ازدواج کرده اید مراجعه کرده و رونوشت دریافت نمایید.

در بالا مراحل طلاق توافقی و در ادامه مدارک لازم برای طلاق را ذکر کرده ایم و در ادامه به برسی برخی از نکات برای رسیدگی به این پرونده خواهیم پرداخت.

نکته: در مراحل طلاق توافقی در صورت اختیار وکیل نیازی به حضور شما نمی باشد و وکیل شما می تواند به این کار رسیدگی نماید.

نکته: تا قبل از صدور رای (گواهی عدم امکان سازش) هر کدام از زوجین حتی اگر توافق نامه ، وکالتنامه یا دادخواست را امضاء کرده باشند، در صورت پشیمانی رای طلاق توافقی صادر نخواهد شد.

اما پس از صدور رای طلاق تفاهمی بر طبق مواد ۳۵ و ۳۶ قانون حمایت خانواده اگر زوج (مرد) پشیمان شود و به دفترخانه برای ثبت طلاق مراجعه نکند امکان ثبت طلاق وجود ندارد اما در صورتی که زن از مرد در ضمن رای دادگاه یا به صورت وکالت در طلاق (حق طلاق) وکالت در مراجعه به دفترخانه برای ثبت طلاق داشته باشد می تواند طلاق توافقی را ثبت نماید.

لازم به ذکر است که اگر زوجه (زن) بعد از صدور رای طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش) از طلاق پشیمان شود زوج می تواند بدون حضور زوجه به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه کرده و طلاق را ثبت نماید البته لازم به ذکر است، در صورتی که طلاق خلعی باشد زوجه می تواند در ایام عده (سه ظهر) از زمان ثبت طلاق به آنچه بذل کرده از مهریه یا غیر آن، مراجعه کند.

توجه داشته باشید که در عمل اگر زوجه یا وکیل او به هر دلیل در دفترخانه طلاق برای ثبت حاضر نشوند محضر طلاق از شعبه ای که رای را صادر کرده در این خصوص استعلام خواهد گرفت و عمده محاکم خانواده اجازه ثبت طلاق بدون رضایت زوجه را نخواهند داد.

نکته: در طلاق توافقی خلعی اگر زن باکره و يا يائسه نباشد، از فاصله ثبت طلاق تا پايان عده می تواند به آنچه بذل کرده رجوع نماید. برای جلوگيری از اين کار باید از دادگاه خواست که در رای ذکر شود که زن حق رجوع به مابذل ( آنچه را که بذل کرده) را از خود ساقط کرده است -اصطلاح حقوقي است – و یا اینکه مهریه را ابرا کند.

بدیهی است که زن دوشیزه و یا باکره عده ندارد و امکان رجوع هم متصور نمی باشد.

نکته :توافقنامه ای که معمولا براي طلاق توافقی نوشته می شود اگر منجر به ثبت طلاق نشده و یکی از طرفين پشیمان شود اثر حقوقی نخواهد داشت و از درجه اعتبار خارج می باشد.

نکته: اگر زن باکره (دوشیزه) باشد دادگاه های تهران فقط گواهی بکارت پزشکی قانونی را معتبر می دانند و اگر باکره نباشد صرف جواب آزمايش عدم بارداری کافی است.

از جمله موارد دیگری که طلاق توافقی باید در ارتباط با آن صحبت شود مهریه و در صورت وجود فرزند، حضانت فرزند است که در ادامه در ارتباط با این دو موارد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مهریه در طلاق توافقی

در طلاق توافقی ملاک، توافق زن و شوهر است. نوع طلاقی که دادگاه صادر می کند طلاق خلع است یعنی زن چیزی از مهریه یا غیر آنرا بذل می کند و مرد قبول بذل می کند و در صورت به تفاهم رسیدن دو طرف در این موضوع حکم صادر خواهد شد. مثال:

۱ – زوجه کل مهریه مندرج در سند ازدواج را بذل و زوج قبول می کند.

۲ – از کل مهریه ۵۰۰ سکه ای زوجه ۳۹۰ سکه را در قبال طلاق خلع بذل می کند و زوج قبول بذل می کند و ۱۱۰ سکه بر ذمه شوهر باقی می ماند که می تواند همان لحظه در محضر طلاق به زوجه داده شود و یا اینکه به صورت اقساط توافق شده پرداخت گردد و یا اینکه مدت برای پرداخت در نظر گرفته شود.

۳ – زوجه کل مهریه را ابراء می کند و مبلغ ده هزار تومان در قبال طلاق خلع بذل می کند و زوج قبول بذل می کند.

۴ – کل مهریه که در عقدنامه ثبت شده است به زوجه پرداخت می شود و یا بر ذمه زوج باقی می ماند و یا می تواند به صورت  اقساط پرداخت شود و زوجه در راستای طلاق مبلغ ده هزار تومان بذل می کند و زوج قبول بذل می کند.

حضانت فرزندان در طلاق توافقی

یکی از توافقات مهم زوجین در خصوص حضانت فرزندان می باشد. در ارتباط با این موضوع دانستن چند نکته ضروری است. اول اینکه فرزندان دختر بالای سن ۹ سال  و پسر بالای سن ۱۵ سال ، از سن حضانت (نگهداری) خارج می باشند. بنابراین دادگاه تکلیفی در خصوص آنها ندارد تا حضانت را در رای مشخص نماید.

مورد دوم که امروزه بسیار شنیده شده است این است که عده ای از خانم ها به غلط عنوان می کنند که مهریه را در ازای حضانت فرزندان می بخشم، باید بدانید که این موضوع وجاهت قانونی نداشته و این  دو مورد ارتباطی با یکدیگر ندارند.

مورد سوم میزان ملاقات طرف مقابل و اینکه پرداخت نفقه به عهده چه کسی می باشد و میزان آن در ماه چقدر است می باشد که تصمیم گیری در ارتباط با این موضوع با زوجین است که در مورد آن باید به توافق برسند. بنابراین وقتی زن و شوهر متقاضی طلاق به دفتر وکالت مراجعه می نمایند از شرایط طلاق توافقی، داشتن توافق بر سر همه مسائل مذکور لازم است.

مورد چهارم، این امکان وجود دارد تا بعداً بین زوجین به دلایلی اختلاف بر سر حضانت به وجود آید ملاک برای دادگاه مصلحت فعلی طفل می باشد نه توافق قبلی زوجین.

وکالت طلاق (حق طلاق)

مرد یا زن می توانند برای طلاق به دیگری یا همسر خود وکالت دهند. که این عمل به حق طلاق مرسوم است. شما می توانید برای طلاق توافقی خود به وکلای پالیزلاو اعتماد کرده و کار خود را به آن ها بسپارید تا در کوتاه ترین زمان در این پرونده به نتیجه برسید.