وقتی شما یک سیستم را بیش از مدتی طولانی نگهداری می‌کنید، ممکن است پس از گذشت سال ها دیگر پاسخگوی نیاز های دیجیتالی شما نباشد. به عنوان مثال، پس از مدتی دیگر نمی‌توانید جدیدترین نسخه فوتوشاپ یا گیم مورد علاقه‌تان را روی سیستم اجرا کنید. در این مواقع کاربران تصمیم می‌گیرند، سیستم خود را تعویض کنند که این راه حلی پر هزینه خواهد بود. راه حل ساده‌تری وجود دارد و آن این است که شما با تعویض برخی قطعات مانند رم، اس اس دی، سی پی یو، پاور یا کارت گرافیک، سیستم خود را ارتقا بدهید. در بسیاری موارد تعویض سیستم کار درستی نخواهد بود چرا که ممکن است شما فقط با تعویض اس اس دی یا کارت گرافیک سیستم، بتوانید به نصب نرم افزار های مورد نیازتان بپردازید یا سرعت ویندوزتان را افزایش دهید، در این صورت دیگر نیازی به تعویض کلی سیستم ندارید و هزینه زیادی را متحمل نخواهید شد.

راهنمای تعویض قطعات برای ارتقاء سیستم

قبل از هر اقدامی، باید به خوبی بررسی کنید که از کامپیوتر خود برای چه کارهایی استفاده می‌کنید. آیا گیمر هستید؟ کارهای ادیت و ویرایش ویدیو انجام می‌دهید؟ از سیستم برای وبگردی و انجام امور اداری استفاده می‌کنید؟ به طور کلی اگر می‌خواهید یک سیستم اداری و خانگی را ارتقا دهید، برای افزایش سرعت ویندوز اس اس دی یا رم سیستم تعویض می‌شود.

اسمبل سیستم رایگان

اگر یک سیستم برای ادیت و ویرایش ویدیو دارید و می‌خواهید کیفیت تصویر آن را افزایش دهید برای ارتقا سیستم خود نیاز به تعویض کارت گرافیک دارید و در نهایت برای گیمینگ و کارهای سنگین این چنینی نیاز به تعویض سی پی یو، رم با حجم بالاتر و کارت گرافیک قوی تر دارید. به طور کلی، برای ارتقا سیستم های نام برده شده تعویض این قطعات مناسب است، اما ممکن است هم زمان نیاز به تعویض چند قطعه پیدا کنید و این بستگی به مدل و قدیمی بودن سیستمتان دارد.

بررسی سازگاری قطعات با یکدیگر

یکی از مهم‌ترین مراحل در ارتقاء سیستم، بررسی سازگاری قطعات جدید با سخت‌افزار موجود در کامپیوتر شماست. باید در نظر داشت هر قطعه جدیدی که قرار است به سیستم اضافه شود، در صورت ناسازگاری با دیگر قطعات ممکن است، گلوگاه ایجاد کند. این اصطلاح وقتی به کار می‌رود که قطعات سیستم نمی‌توانند به طور همزمان با هم کار کنند و موجب هنگی و کند شدن سیستم می‌شود و نتیجه معکوس دارد. حال باید دید چگونه جلوی این اتفاق را می‌توان گرفت؟

سازگاری با مادربرد

مطمئن شوید که پردازنده جدید با سوکت و چیپست مادربرد شما سازگار است. این مهم ترین نکته در خرید و نصب قطعه جدید است. هر قطعه ای که خریداری کنید مستقیما با مادربرد شما در در ارتباط است و توسط مادربرد می‌تواند در سیستم عمل کند. پیش از خرید هر قطعه نوع سوکت یا رابط آن با مادربرد را بررسی کنید.

سازگاری با کارت گرافیک

اسلات مادربرد باید با نوع کارت گرافیک (PCIe) و همچنین پاور کامپیوتر باید توانایی تأمین برق مورد نیاز کارت گرافیک جدید را داشته باشد. برای بررسی سازگاری قطعات، می‌توانید از نرم‌افزارهای کمکی مانند CPU-Z یا از وب‌سایت سازنده مادربرد خود کمک بگیرید. علاوه بر این، شما می توانید از افراد باتجربه در این زمینه کمک بگیرید و یا با کارشناسان مجموعه های معتبری همچون مهرگان ای تی تماس بگیرید.

مقدار هزینه ارتقاء سیستم

تعیین مقدار هزینه مشخص قبل از خرید قطعات جدید بسیار مهم است. قیمت قطعات کامپیوتر می‌تواند به شدت متغیر و متنوع باشد، بنابراین بررسی و مقایسه قیمت‌ها قبل از خرید ضروری است. مطمئن باشید هر چقدر برای تعویض قطعات مهم هزینه کنید از تعویض کلی سیستم برایتان به صرفه تر خواهد بود.

انتخاب قطعات جدید

با توجه به نیازها و مقدار هزینه، می‌توانید قطعات جدید را انتخاب کنید. وب‌سایت‌های تخصصی بررسی قطعات کامپیوتر مانند Tom’s Hardware و AnandTech می‌توانند به شما در انتخاب قطعات مناسب کمک کنند.

موارد مهم هنگام انتخاب قطعات

در انتخاب قطعات توجه به برخی نکات مهم است. علاوه بر سازگاری، مشخصات خود قطعات که چه حجم رمی یا چه سرعت اس اس دی برای سیستم مناسب تر خواهد بود خود یک مسئله جداگانه است که در ادامه به بررسی این ویژگی های تخصصی می‌پردازیم.

  • سرعت پردازنده

سرعت کلاک (Clock Speed)، تعداد هسته و کش از عوامل مهم در انتخاب پردازنده هستند. برندهای مطرح در این زمینه عبارتند از Intel و AMD که با توجه به دیگر قعطات سیستم خود می‌توانید یکی از مدل های این دو برند را تهیه کنید. در هنگام خرید سری پردازنده، تعداد هسته و رشته را بررسی کنید و با پردازنده قبلی خود مقایسه کنید.

  • مقدار حافظه رم

ظرفیت رم بر اساس نیازهای شما (گیم، ویرایش ویدیو و …) انتخاب می‌شود. سرعت رم نیز عامل مؤثری بر عملکرد سیستم است. توجه داشته باشید که سیستم شما با کدام حافظه رم (DDR4 یا DDR3) سازگار است.

  • قدرت کارت گرافیک

عملکرد کارت گرافیک با توجه به معماری، حافظه و فرکانس آن سنجیده می‌شود. برندهای اصلی کارت گرافیک عبارتند از گیگابایت و ایسوس که با توجه به نیاز سیستم و مدل دیگر قطعات باید یکی از کارت گرافیک های این دو برند را انتخاب کنید. باید توجه داشته باشید که کدام سری کارت گرافیک برای سیستم شما مناسب تر است ( 4090، 4060، 4070 و… ) و چه نوع خروجی تصویری می‌خواهید.

  • حجم اس اس دی

برای نصب سیستم‌عامل و نرم‌افزارها می‌توانید از یک درایو SSD با سرعت بالا استفاده کنید. برای ذخیره‌سازی اطلاعات حجیم نیازمند یک اس اس دی هستید و برای ارتقاء حرفه ای تر سیستم ترجیحا از هارد دیسک HDD استفاده نکنید.

خرید قطعات سیستم

برای خرید قطعات جدید سیستم باید حتما از یک کارشناس مشورت بگیرید. پس از اطمینان در انتخاب مدل و برند قطعه مورد نظرتان می‌توانید آن را خریداری نموده و به نصب آن بپردازید. ما برای خرید قطعات با قیمتی مناسب سایت مهرگان آی تی را پیشنهاد می‌کنیم چرا که قیمت های مناسبی دارد و کارشناسان بخش فروش می‌توانند شما را به طور تخصصی در انتخاب و خرید قطعه مورد نظرتان راهنمایی کنند. در هنگام خرید توجه به گارانتی قطعات و خدمات پس از فروش آن‌ها بسیار حائز اهمیت است که در این زمینه محصولات مهرگان آی تی ضمانت شده با خدمات پس از فروش به مشتریان ارائه می‌دهد.

نصب قطعات جدید سیستم

نصب قطعات کامپیوتریhttps://mehreganit.com/

اگر خودتان تجربه و تخصص کافی در زمینه سخت‌افزار کامپیوتر ندارید، بهتر است برای نصب قطعات جدید از یک فرد متخصص کمک بگیرید. باز کردن کیس کامپیوتر و دستکاری قطعات داخلی می‌تواند برای افراد بدون تجربه، خطرناک باشد. همچنین روش نصب هر قطعه نیازمند تجربه و دانش کافی است و ممکن است در حین نصب ناشیانه قطعات به آن ها آسیب وارد کنید و این می‌تواند موجب شود دیگر نتوانید از آن قطعه استفاده کنید.

نصب و راه‌اندازی درایورهای سیستم

پس از نصب قطعات جدید، باید درایورهای مربوط به آن‌ها را نصب کنید و در نهایت، سیستم شما آماده است. می‌توانید پس از نصب قطعات از کارشناس بخواهید سیستمتان را روشن کند تا نتیجه تعویض قطعات را مشاهده کنید و از ارتقاء یافتن سیستم مطمئن شوید. این شرکت خود وارد کننده مستقیم قطعات سخت افزاری است که می‌توانید با قیمت های دست اول و مناسب قطعات خود را از این سایت تهیه کنید..